Ei oo elämä sinkkuna nykyään helppoa. Pitäs olla kaunis, hoikka, älykäs, seksikäs ja tienatakin rutosti. Hyvä sängyssä, valmis kaikkeen. Pelissä on heikoilla tämmönen ylipainoinen ihan tavallinen nainen. Purraan perkele porkkanaa ja nakerretaan näkkäriä ilta illan perään, että saisi vyötäron kapeammaksi ja selluliitit jollain poppakonstilla katoamaan. ja sitten istutaan sohvalle ja vedetään parisenkymmentä keksiä naamaan. Ei ole ihme ettei tuloksia näy. Ja nykyajan naiset on muutenkin niin vimosen päälle laitettuja, että ei persjalkanen pyöreä puolisavolainen siinä kisassa pärjää, ei vaikka söisi pelkkää näkkäriä ja porkkanaa koko loppuelämän, kun en viitsi käyttää tunteja itseni tälläämiseen. Eikö se sitäpaitsi ole hieman huijaamistakin, lähteä nyt miestä hakemaan täydessä sotamaalauksessa. Mies luulee pokanneensa Pamela Anderssonin, ja herää aamulla Margaret Thatcherin vierestä. Rapakon takana moisesta voisi haastaa varmaan oikeuteenkin. Huijataan nyt noi törkeästi himokasta miestä.

Ja nykyajan miehet. Oikein katselin tänään nuoria ja ei ihan niin nuoria miehiä "sillä silmällä". Voi taivas. Seitsemänkymmentäluvulla syntyneenä ja villeimmän nuoruuteni 90-luvun puolella viettäneenä tuntuu että nykymiehiin verrattuna senaikaiset purjehduskegät, istuvat farkut ja flanellipaita sekä jenkkisiili ovat edelleen tyylin huipentumia. Miksi, oi miksi miehet käyttävät lökäfarkkuja? Miksi housujen lahkeet tungetaan sukkien sisään? Miksi kaikki vaatteet ovat vähintään kolme numeroa liian isoja? Ja ne hiukset. Hyvänen aika! Silmillä roikkuva kampamaaton tukka BB-Ollin tapaan ei OIKEASTI voi olla kenekään aikuisen naisen mielestä hyvännäköine. Ja alati päässä pysyvät  pipot ja lippikset takuulla pitävät sisällään ihan uudenlaista elämää.

Entäs sitten se groomaaminen. Yksi existäni oli niin tarkka ulkonäöstään, että pelkästään hänen hiustensa asettelu oikeanlaiselle töyhtölle vei enemmän aikaa kuin minun pukeutumiseni, meikkaamiseni ja hiustenlaittoni. Ja ehdin vielä istumaan sohvallakin tovin häntä odotellen. Ja sillä kertaa oikeasti tälläydyin, ja samaisena päivänä otetussa kuvassa näytän oikein vetävältä. Hemmetin metroseksuaalit. Kuka Oikea Nainen tuollaisen miehen voi ihan täysin vakavissaan ottaa?

Ei siis ole helppoa kolmikymppisen sinkun elämä. Kaikki hyvät miehet ovat varattuja, ja jonotuslista mahdollisen eron varalta on kilometrien mittainen. Ja vapaissa on pakko olla jotain vikaa. Miksi ne muuten juoksentelisivat villeinä ja vapaina käupungin sykkeessä? Tietenkin jos oikein ruvetaan asiaa miettimään, niin sama periaate kai pätee meihin naisiinkin.. Paitsi tietenkin allekirjoittaneeseen sitä tosiasiaa unohtamatta että omaan hullun paperit ja tukun omituisia tapoja, jotka takuulla suistavat jokaisen terveen miehen epätoivon partaalle. Ja ison osan myös lähipiirini naisista. Moniallergikkona en perinteiseen vanhapiikatyyliin keräile kissoja, vaan lankakeriä, kirjoja ja erilaisia kasvojenhoitotuotteita. Joita kaikkia on varmaan jonkun pakkomielteen ylittävä määrä. Ja joista kaksi ensimmäistä takuulla aiheuttavat keräämänsä pölyn ansiosta enemmän allergiaoireita kuin tusina kissaa.

Taidan valua sohvalle katsomaan Kylmää Rinkiä. Siellä sentään miehet ovat Miehiä. Tappavat, raiskaavat, rakastavat (tosin pääasiassa vain toisia miehiä, mutta eipä takerruta pikkuseikkoihin), mutta eivät pussaa tai puhu, aivan kuten tuo korkeampi taho tahtoi miehen olevankin. Kaiken kaikkiaan kyseessä on siis paras vankilasarja joka on tähän päivään mennessä tehty.