Miten vaikeaa voi olla löytää itselleen talvikengät? Ja talvikengillä tarkoitan lämpöisiä matalapohjaisia kenkiä joilla itseasiassa voi talviliukkailla kävellä pelkäämättä että liukastuu ja katkoo luitaan. Ilmeisesti täysin mahdotonta. Kenkiä kyllä löytyy, mutta ohuella vuorella, joka lämmittää jalkaa suurinpiirtein saman verran kuin ei olisi kenkiä lainkaan. Tai korkealla korolla, luistimenliukkailla pohjilla, niin korkealla varrella, ettei meikäläisen jättipohkeet mahdu kenkien sisäpuolelle. Saati sitten jos välissä on paksun villasukat.

En vaan tajua miksi ihmeessä Suomeen ei tuoteta kunnollisia talvikenkiä. Sori vaan kenkäkauppiaat, mutta ainakin meillä päin on vielä TALVI (=lunta, liukasta, pakkasta) aika monta kuukautta vuodessa. (Paitsi että täällä on kyllä tänään pikemminkin kumpparikeli) Ja talvella tarvitaan talvivaatteita. Ja talvikengät ovat osa talvivaatetusta. Kiersin about 100 kenkäkauppaa kuluneena viikonloppuna (no okei, ainakin 5), eikä yhdessäkään ollut kunnollisia talvikenkiä. Korjaan: kunnollisia tyylikkäitä talvikenkiä. On kaiken maailman mekkaa, tapasta sun muuta, jotka myyvät trendikkäitä saapikkaita. Mutta edes kotimaisissa liikkeissä ei ollut kunnollisia talvikenkiä, tai sitten ne olivat pirun hyvin piilotettu…

Minä siis edelleen kävelen kamalissa kuluneissa, risaisissa talvikengissä, jotka joka tapauksessa ovat ainakin lämpimät muista puutteistaan huolimatta.