Iltasanomien viihde-osiossa oli juttu Britney Spearsista. Lehti kertoo tähden kärsineen mielenterveysongelmista, EIKÄ TÄMÄ OLE ENTISEEN TAPAAN HUOLEHTINUT ULKONÄÖSTÄÄN. Kyllä sieppas.

Ilmeisesti IS:n toimituksessa ei ole yhtään mielenterveysongelmista kärsivää, eikä kukaan lehdessä töissä olevista tunne ketään mielenterveysongelmaista. Koska se kylmä tosiasia vaan on, että kun on esim. masentunut, jopa ne päivittäiset toiminnot, sängystä ylös nousu, suihkussa käynti, hampaiden peseminen, pukeutuminen, syöminen ja nukkuminen ovat jo niin valtaisia suorituksia, että niistä olisi syytä kannustaa, ei ottaa kuvia ja julkaista maailman lehdissä ivajuttuja. Saati sitten jos oikeasti kykenee tekemään työtä tai lähtemään kotoa. Itselleni ainakin kehittyi pahimmassa vaiheessa niin paha yleisten paikkojen kammo, että en meinannut selvitä roskia viemään, saati ruokakauppaan, kun rupesi pelottamaan ja ahdistamaan. Ulkosalla kuljin hartiat lysyssä, huppu päässä ja katse maahan suunnattuna. En uskaltanut kohdata muita ihmisiä.

Muutenkin sieppaa tuo Britneyllä rahastaminen. Kiipijä ex-mies ja kiipijä ex-poikaystävä, jotka halusivat ainoastaan mainetta ja rahastaa tähden kustannuksella. Missä ovat ne oikeat, aidot ystävät, jotka oikeasti ovat huolissaan hänen tilastaan? Eikö julkkiksilla ole sellaisia? Itse tiedän, että oma Mies, perhe ja omat ystäväni takuulla olisivat huolissaan ja puuttuisivat tilanteeseen, jos oikein pahasti sekoaisin. Eivät jättäisi minua ajelehtimaan yksin.

Olisiko meidän mielenterveysongelmaisten syytä alkaa valistamaan IS:n toimitusta siitä, miten sairautemme vaikuttaa omaan, sekä läheistemme elämään? Millaista on elää peläten että rakas ihminen vahingoittaa itseään, ettei tämä vaan enää jaksa tapella sairautta vastaan? Tai vaihtoehtoisesti ruveta boikotoimaan lehteä, joka kirjoittaa asioista joista ei näköjään mitään tiedä. Meitähän on kuitenkin aivan pirun paljon täällä Suomessa, arvioiden mukaan joka neljäs suomalainen kärsii mielenterveysongelmista. Noin 1,3 miljoonaa lukijaa vähemmän saattaisi heilauttaa jopa tätä lehteä.