Sarjassamme omituisuuksia, tuli  mieleen tuosta kahvi-postauksesta eräs omituisuuteni. Olen koukussa keittiökoneisiin. Siis niihin sellaisiin joita käytetään ruoanlaitossa. Ja nyt en tarkoita uunia ja hellaa, vaan niitä muita vimpaimia. Omistan niinkin käytännölliset ja tarpeelliset esineet kuin sähköinen korkkiruuvi ja maidonvaahdotin. Kiitos näistä kuuluu ah niin mielikuvituksellisille ystävilleni, jotka vuosikausia jaksoivat etsiä minulle melko turhia lahjoja. Korkkiruuvi oli aikoinaan ihan aktiivisessa käytössä, kun viiniä meni jokunen pullo kuussa, nyt kun sen kulutus on romahtanut, makaa se ressukka jossain keittiön laatikoiden uumenissa yksinäisenä, hyljättynä ja pölyisenä. Maidonvaahdotin on löytänyt uudestaan paikkansa viikonlopun aamukahvien sulostuttajana, vaikka Mies aina naureskeleekin.

Näiden lisäksi meiltä löytyy pergolaattorikahvinkeitin, normi paahtimet, vatkaimet, vohveliraudat, suklaafondue-setit, voileipägrillit, yleiskone mehulinkoineen, blendereineen ja sitruspusertimineen, sauvasekoitin… Popcornikonetta en hankkinut aikoinaan, kun mikro on vaan niin paljon kätevämpi (ja ei, emme tosiaan tarvitse popkornikonetta häälahjaksi, koska se ei oikeasti mahdu mihinkään), eikä jälkiä tarvitse siivota. Lisäksi hankin uuteen kotiini aikoinaan törkykalliin mikron, joka tekee about kaikkea muuta kuin tiskaa. Mikrossa on grilli, rapeapaisto-ohjelma, jolla kaupan valmispizzoista ja lohkoperunoista saa erinomaisen herkullisia. Hmm.. Toimisikohan tämä myös kanan siipipaloihin..? Näiden lisäksi mikrosta löytyy myös kiertoilmauuni. Joka koomista kyllä on ollut aika usein käytössä, kun normaaliin uuniin ei kaikki mahdu kerralla..

Ja kyllä, jokainen uusi keittiövimpain, jonka jossain mainoksessa näen, saa minut täpinään. On pakko keksiä syitä miksi juuri me tarvitsemme tuon laitteen. Ja sitten Mies keksii saman verran syitä miksi emme todellakaan tarvitse tuota laitetta. Yleensä laite jää kauppaan, koska meillä ei ole tilaa uusille vimpaimille ellen luovu jostain ja siihenhän en kykene. Ja sitä paitsi, puolen vuoden kuluttua laitteen saa melko varmasti edullisemmin..