Tässä lomaillessa olemme Miehen kanssa kiertäneet etelä-Suomea. Tai siis alueen kauppoja, koska sadesäällä ei paljon ulkoilma-aktiviteetteja voi harrastaa. Silmään ja etenkin korvaan ovat pistäneet lomailevat lapsiperheet. Lapset raahataan Ikeaan, Ideaparkiin jne. joissa lapsilla ei juurikaan ole mitään muuta tekemistä kuin istua ostoskärryissä ja pitkästyä. Ja kun lapsi pitkästyy, alkaa kiukuttelu. Ja sitten kiristyvät vanhempien hermot ja alkaa lapsille räyhääminen. Mikään ei ole kamalampaa kuunneltavaa kuin pienelle lapselle kuula punaisena karjuvat vanhemmat.

Ikeassa neljälapsinen perhe istui kahvilassa syömässä. Perheen isä veti hirveet raivarit, kun yksi lapsista ei halunnut syödä lihapulliaan. Lautasella oli 5 lihapullaa, ja annos tuskin roskiin meni, kun porukassa oli muitakin. Mutta tämä Vuoden Isä ehdokas siis jaksoi noistaa moisesta ihan törkeän metelin. Toisessa tilanteessa lapsi halusi mennä syömään, ja äiti karjui lapselleen, että hän ei ainakaan jonota tuntia lihapulla-annosta jonka pikkulapsi jättää kuitenkin syömättä. Itse kiristin Mieheltä lupauksen, että lasten kanssa ei ikinä Ikeaan, tai muuhunkaan isoon kauppakompleksiin. En vaan halua antaa itsestäni tuollaista kuvaa vanhempana kenellekään, en edes omalle lapselleni.  

Okei, ymmärrän että lasten kanssa menee aika ajoin hermo. Mutta että miksi helvetissä ne lapset pitää roudata paikkoihin joihin lapset eivät mielestäni kuulu? Ja sitten huutaa niille lapsille julkisilla paikoilla, vaikka koko juttu oli oikeastaan vanhempien oman arvostelukyvyn puutetta. Kyllä, tiedän jo nyt, että minäkin korotan ihan varmasti ääntäni omalle lapselleni. Toivottavasti kuitenkin muistan nämä kamalat kokemukseni ja osaan hillitä itseni julkisilla paikoilla.

Ja hei, sitten kun karjun siellä Ikean ruokajonossa omalle lapselleni, niin saa ja pitää tulla muistuttamaan tästä postauksesta. Ihmisiähän me kaikki olemme ;o)

Edit: Noita kommentteja lukiessani tajusin kärjistäneeni ehkä liikaa tätä kirjoitustani. Iso osa vanhemmista ja lapsista osaa käyttäytyä moitteettomasti yleisillä paikoilla, valitettavasti ne ovat nämä muutamat huonosti kasvatetut vanhemmat, jotka saavat minun sappeni kiehumaan. Kaikki lapsensa kauppakeskuksiin vievät eivät siis ole mielestäni hirviövanhempia, vaan ainoastaan ne, joilla ei se pinna sitten kestä. Omasta kaveripiiristäni, josta suurin osa on lapsellisia perheitä, vanhemmat osaavat onneksi käyttäytyä lasten kanssa, joten ilolla liikun näiden perheiden kanssa muuallakin kuin lähimetsissä.