Pukki oli tänä vuonna erinomaisen antelias. Janne sai valtavasti lahjoja, kiitos niitä meille toimitelleille tontuille. Janne sai vaatteita sen verran, että pärjätään taas tovin aikaa, sekä toinen toistaan kivempia leluja. Joulunpyhät vietimme kotona, perhettä kävi kylässä, oli tosi kiva kun ei tarvinnut lähteä mihinkään. Myöhäiseksi joululahjaksi ostimme Miehen kanssa itsellemme tämän. Jollei nyt kuvien saatu parane, niin vika on kuvaajassa, ei kamerassa.

Pieni poikamme järjesti joulun pyhinä melkoisen yllätyksen: tapanina pieni mies kiepsahti mahalta selälleen ja seuraavana päivänä selältä mahalleen. Lisäksi meillä on maisteltu hieman perunaa, joka ei ollutkaan ihan kamalaa. Lisää kiinteitä on tarkoitus kokeilla vielä tällä viikolla. Kokeilu vain sai ikävää takapakkia, kun naapurin dog-from-hell valvotti meitä la-su välisen yön, ja sekä minä että Mies olimme ihan liian väsyneitä perunankeittoon. Janne on saanut viikon verran iltatissin lisäksi Nan:ia, ja unetkin ovat olleet toista maata. Meillä herätään syömään kahdelta ja 5-6 välillä. Ja nukutaan seitsemään tai kahdeksaan. Tai yhdeksään, kuten tänä aamuna, kun pieni mies nukahti äidin kainaloon oltuaan tunnin verran hereillä. Minäkin alan tuntea itseni taas ihmiseksi, kun unta saa seitsemisen tuntia yössä.

Paluu arkeen koitti tänään, kun Mies palasi töihin. Onneksi tämäkin viikko on tynkä, joten iskä on kotona normaalia enemmän. Arkea pehmensi oivallisesti uuden espressokeittimen käyttöönotto. Mikään ei pehmennä arkiaamua siedettävämmäksi kun kuppi lattea. Uutta vuotta juhlistamme Pikkusiskon luona, tämä kun muutti lopultakin ukkokultansa kanssa samaan osoitteeseen.

Loppuun vielä kysymys Minnalle ja Pirjolle, ja muillekin pineten vauvojen äideille, jos täällä heitä käy. Kuinka monet päiväunet ja kuinka pitkät pikkuisenne nukkuvat? Meillä kun Jannen päiväunet ovat lyhentyneet huomattavasti, ja entisen kahden pitkien unien sijaan nukutaan kahdet hieman lyhyemmät ja yhdet tosi lyhyet.

Taas tuli poukkoiltua asiasta sammakkoon ja takaisin, mutta olen äiti, joten se sallittakoon.