Jos  joltakin on jäänyt huomaamatta, jyllää maailmalla uusi influenssavirus. Alkupaniikin jälkeen on onneksi huomattu, että tauti ei välttämättä pyyhkäisekään ihmiskuntaa pois maailmalta. Ohjeita tartunnan välttämiseksi on jaettu jokaisessa tiedotusvälineessä (käsihygienia, käsihygienia ja käsihygienia).

Normaalisti en korvaani lotkauttaisi influenssauutisille, se joko osuu tai ei osu kohdalle. Vähän niinkun lottovoitto, joskin tällä periaatteella meille pitäisi olla tulossa se iso potti ihan lähiaikoina, kun influenssa on tässä vuosien aikana sattunut kohdalle aika usein. Nyt kuitenkin minulla on pieni lapsi ja olen itse raskaana. Sekä minä, että poika kuulumme ensisijaisesti rokotettavien ryhmään. Ja tässä tuleekin sitten se mutta. Raskaana olevat naiset saavat tutkimusten mukaan sikainfluenssasta helpommin jälkitauteja ja saattaapa tauti aiheuttaa jopa keskenmenon. Toisaalta taas rokote on pikaisesti kyhätty, eikä sitä ehditä mahdollisten haittavaikutusten osalta testata kunnolla. Ottaako siis riski pahoista jälkitaudeista tai jopa keskenmenosta, vai mennä piikille ja pelätä sitten seuraavat kuukaudet sitä, mitä rokote on vauvalle tehnyt?

Sama logiikka pätee myös Jannen rokottamiseen. Olen noin yleisesti ottaen hyvin rokotemyönteinen ihminen. Janne tulee saamaan kaikki rokoteohjelmaan kuuluvat rokotteet ja muutaman ylimääräisenkin. Mutta, haluanko antaa lapselleni rokotteen jota ei ole testattu kunnolla? Jos taas rototusta ei anneta, riski sairastumisesta ja jopa pienen ihmisen kuolemasta on todellinen.

Ammatti-ihmiset ovat antaneet lausontojaan pitkin kesää. Rokote on samalla tavalla tehty kuin ns. normaalin kausi-influenssan rokotteet, jollaisia siis minullekin on annettu. Riskiä ei siis pitäisi olla. Niin, pitäisi. Toisaalta taas myös nämä samaiset ammatti-ihmiset toteavat, että rokotetta ei todennäköisesti ehditä testata kunnolla ennen epidemian puhkeamista.

Minulla ja Miehellä on siis edessä isoja valintoja. Rokotetaanko vai ei, otetaanko riski vai ei? En tiedä lueskeleeko tätä yksikään raskaana oleva, mutta pienten lasten vanhempia tiedän täällä käyvän. Mitä te meinaatte näiden rokotteiden kanssa tehdä? Miten valintanne teitte? 

Edit 11.8.09:

Tieto lisää tuskaa. Netin syövereistä bongasin tiedon, että sikainfluenssarokotteessa on käytetty samoja ainesosia kuin USA:ssa vuoden 1976 (sika)influenssarokotteessa. Tuolloin rokote aiheutti vakavia oireita, kuolemantapauksia ja neurologisia vaurioita. Itse tautiin taisi tuolloin kuolla vähemmän ihmisiä, kuin rokotteeseen. Ilmeisesti jollain rokotteen ainesosalla on epäilty olevan yhteyksiä myös ns. Persianlahden syndroomaan. Että eipä rohkaise kehnosti testattua rokotetta nämäkään tiedot ottamaan..