Lääkärineuvolakäyntiä aikaistettiin viikolla allekirjoittaneen nukkumisvaikeuksien myötä. Valvominen kuulemma tekee pahaa verenpaineelle (ja kun minulla on tätä "masennustaustaa", niin ei se taida hyväksi olla senkään takia). Tai siis, kyllähän meillä nukutaan, minäkin, mutta vähän liian vähän. Viime yön saldo (josta ei ole edes vähennetty vessa- ja niistämiskäyntejä, joita oli kolme) oli viitisen tuntia. Nyt sitten vaivaan on saatu kemiallista apua, ja toivoakseni vedän ensi yönä unta palloon vaikka sellaset 10h. Muuten kaikki tuntui olevan kunnossa, Hermannin sykekin oli normitasolla, kun se viime viikolla kipusi 170:en, joka kuulemma on liian paljon. Neuvolakäynnit ovat jatkossa viikon välein. Verenpainekin oli laskussa edellisestä käynnistä, 124/88. Et ehkä tässä ei sitten kuitenkaan sitä raskausmyrkytystä valmistella.

Aamulla yritin vielä puoli seitsemän aikaan saada unen päästä edes hetkeksi kiinni, kun huomioni kiinnittyi mahassa tapahtuvaan omituiseen liikkeeseen. Hermanni siellä kovasti hikotteli ekaa kertaa. Jannehan oli noista hikotteluistaan ihan legendaarinen. Nukkumisesta ei arvatenkaan tullut mitään, kun kaveri nyki mahassa. Nauratti vaan ihan pirusti, vaikka uni oiskin maistunut paremmin kuin hyvin.

Talvi sitten saavutti meidänkin syrjän Suomen maata. Toista päivää jo pakkanen tippunut tuonne -15 asteeseen. Ja vaikka kylmä onkin, niin kyllä se niin vaan on, että vasta nyt alkaa olla sellanen joulufiilis, kun lunta on maassa ja pakkanen paukkuu. Ja se kylmyyshän on ihan asennekysymys, noissa lukemissa ei vielä palellu, mikäli pistää riittävästi päälle. Sen verran kuitenkin on vilpakkata, että Janne ei eilen ulkona viihtynyt puolta tuntia pidempään. Mutta saatiinpahan edes sen verran raitista ilmaa.

Jannesta puheen ollen, kaveri on ottanut huikeita harppauksia kehityksessään. Meillähän ei enää kävellä, vaan juostaan. Ja juostessa on tietty ihan pakko pitää ihan käsittämätöntä älämölöä. Ja kiivetä pitää ihan joka paikkaan. Alkaa hermo mennä, kohta varmaan täytyy kettingillä lukita ruokapöydän tuolit paikalleen, kun kaveri on ruokapöydällä heti kun silmä välttää. Lisäksi uusia sanoja tulee jatkuvasti viimeisenä "jappeli" ja "pipi". Joista ensimmäinen on miehiseen tapaan pippeli ja toinen siis pipi. Myös "poppaa" ja "namia" hoetaan. Ensimmäinen siis kuuma ja toinen ihan mikä tahansa syötävä jossa on sokeria.

Ja onhan täällä siis edistyttykin. Meinaan Sojan arpajaisvoitto on jo pakattuna laatikkoon ja osoitekin on päällä. Enkelin paketti paketoidaan tänään, ja mikäli kaikki nyt menee niin kuin elokuvissa (eli ei mene), niin paketit lähtevät postiin vielä tällä viikolla. Huomenna toivoakseni.  

PeeÄs: Susikairaan tiedoksi, että se kamala hanat aukaiseva kirjanen on nimeltään Poikavauva! Paletti on julkaissut kirjan.