Käytiin tuossa viime viikolla poikien kanssa lääkärineuvolassa. Ja että oli mennä hermo. Antillahan on ollut parisen viikkoa sellaisia hengityskatkoksia, että poloinen unohtaa hengitellä. Tästä sitten lääkärille mainitsin. Samoin kuin pojan ajoittaisesta jalan täristämisestä. Jotka kuulemma on ihan normaalia. Voihan tuo toki olla, mutta ei Jannella ainakaan sellaisia ollut.

Antti kasvaa hyvin. Painoa oli 4765g ja pituutta 56,8cm. Painoa oli tullut lisää vajaassa kuukaudessa 900g ja pituutta parisen senttiä. Rotarokotekin saatiin, eikä siitä tullut niin mitään oireita. Kaikki siis hyvin tuota "se on ihan normaalia" lukuunottamatta. Paitsi että silmät kellertävät edelleen. Ilmeisesti sekin on ihan normaalia, koska mitään jatkotutkimuksia ei määrätty. Arvatkaa minkä takia meillä on vakuutus, ja saadaan pojat vietyä yksityiselle lääkärille???

Ja sitten Janne. Että meinaan suoraan sanottuna vituttaa nuo helevetin käyrät joita neuvolassa seurataan. Jannen ollessa vauva, saatiin huutia siitä, kun poika ei kasva käyrillä. Yhtenä kuukautena paino nousi, mutta pituutta ei tullut riittävästi ja seuraavana päin vastoin. Ja siitä syystä ravattiin punnituksissa ja mittauksissa harva se viikko. Nyt sitten pituutta oli tullut puolessa vuodessa liikaa. Anna mun kaikki  kestää. Ja kontrollikäynti olis sit niinku toukokuussa. Pitäsköhän tuo poika pistää jonnekin laatikkoon, jossa se ei pääse kasvamaan. Tai lopettaa ruokkiminen. Jannen paino oli noin puolentoista vuoden huikeassa iässä 11210g ja pituus 83,3 cm. Pituutta oli siis tullut puolen vuoden aikana 7.5 cm. Vertailin Jannen mittoja mm. Kaapon ja Miskan vastaaviin, ja aika lailla saman kokoisia ovat kaikki kolme poikaa olleet tämän ikäisinä. Mutta kun Jannen kohdalla se käyrä näyttää nyt väärälle, niin se ei vaan käy. Teki mieli sanoa melkoisen suoraan mihin saavan käyränsä tunkea. Koska Mies oli Jannen kanssa lääkärin luona ja minä Antin, niin en ihan tarkkaan tiedä mitä siellä oli puuhailtu. Hyppäämään poika ei ollut suostunut, vaikka sen osaakin. Tornia sen sijaan oli rakennettu hartaasti.

Vaikka tuo neuvola on ihan hyvä taho olla olemassa, niin joskus kyllä meinaa kuuppa hajota noiden käyrien tuijottelemisen takia. Seuraava koetus on edessä 1.3, kun poikia rokotetaan kilpaa. Siinäpä saattaa eräs äippä olla helisemässä, kun kahden pojan kanssa yksin lähtee neuvolaan. Ei paljon naurata.