Lueskelin Miehen ammattiliiton lehdestä juttua kirjoista. Väittivät, että sähköiset kirjat menevät piankin paperisten kirjojen ohitse. En ala!

Minä teen normaalioloissa töitä tietokoneen ääressä 7,5 h päivässä. Silmät väsyvät, paikat jumuituvat. Kotona voisin ehkä halua rentoutua lukemalla kirjaa. Ja voitte olla varmoja, että se kirja ei tosiaankaan ole sähköisenä jossain koneen syövereissä, vaan ihan paperiversiona kädessäni. Paperista kirjaa on kätevä kuskata mukana ympäri huushollia, keittiöön, vessaan, olkkariin, makkariin... Tietokonetta ei ehkä ihan niin helppo, ainakaan meillä kun kannettavassa ei toimi akku. Sitä paitsi tietokone painaakin enemmän kuin kirja ja on isompi. Eikä tietokoneen tuulettimen hurinaa ole kiva kuunnella lukiessa. Ja kun koneella lukee jotain, niin tulee ihan varmana surffailtua samalla. Että se lukemisen pointti menee ikään kuin ihan hukkaan. Minulle kun lukeminen on pakoa arkitodellisuudesta.

Tai ehkä olen vaan niin naurettavan kiintynyt kirjoihini ja lukemiseen, että pääkoppani ei vaan suostu ajatukseen siitä että jatkossa kirjasto onkin koneella, ei kirjahyllyissä. Tarvinnee siis hyvissä ajoin ruveta hamstraamaan paperikirjoja hyllyyn, että on eläkepäivinä luettavaa. Kun en aio silloinkaan lukea tietokoneelta yhtäkään kirjaa.

Mutta nyt taidan lähteä lukemaan Parvekejumalia.