Ylen MOT lähetti ohjelman vapaamuurareista, salaseurasta jonka toiminnasta on tehty lukuisia kirjoja elokuvia jne. Oletettavasti vapaamuurareihin kuuluu korkea-arvoisia päättäjiä, mutta jäsenet eivät jostain syystä halua kertoa jäsenyydestään.

Vapaamuurarit ovat siis puhtaasti miesten salainen kerho. Ja koska minä olen nainen, on minusta ihan epistä, että meillä ei ole samanlaista salakerhoa. Tai ainakaan en ole moisesta kuullut. Siksipä päätinkin perustaa ihan oman salaseuran, pelkästään naisille suunnatun. Seuran nimeksi tulee Vapaaneulojat. Jahka saan salaseuraani jäseniä, kehitämme yhdessä järjestön jäsenten kanssa hurjan salaiset initaatioriitit.

Jäsenvaatimukset on oltava. Joten Vapaaneulojien jäseniksi pääsee jos 1) osaa neuloa 2) laskee neulomisen harrastuksekseen 3) omistaa vähintään viiden kilon lankavaraston 4) on joskus ostanut lankaa enemmän vuodessa, kuin kuluttanut sitä 5) käyttää neuloessaan bambu-, ruusupuu-, koivu- tai kalliita metallipuikkoja. Jäsenistössä pääsee kipuamaan sitä korkeampaan asemaan, mitä enemmän omistaa harrastukseen tarvittavia välineitä, kuinka paljon lankaa kuluttaa vuodessa, julkaistujen neuleohjeiden määrän mukaan. Lisäksi salaseuraan otetaan mielellään mukaan lankakauppiaita, suunnittelijoita, värjäreitä, kehrääjiä jne. Tarvisemmehan luotettavan liikkeen asioida, malleja joita voimme neuloa, oma Vapaaneulojien lankalaatu olis kanssa paikallaan. Ja sitten meillä olis oma salainen jäsenrekisteri, jota käytettäisiin hyväksi myös muissa kuin neulontaan liittyvissä jutuissa. Ja se salainen kädenpuristuskin pitäis kehittää. Ja tokihan meidän pitää kunnon salaseuralaisten tapaan kehittää joku oma maailmankuva. Siinä olis sit vaikka Suuri Kosminen Lammas, joka ohjaa neulojia oikeaan suuntaan ja viimeisenä päivänä vie meidän villaparatiisiin.

Ei tullut minusta uskonlahkon johtajaa, mutta salaseuran perustaja kyllä.