Masennuksen pahenemisen huomaa parhaiten siitä, että mikään unimäärä ei ole tarpeeksi. Ajattelin kokeilla viikonlopun aikana, että miten paljon sitä oikeastaan nukkuisin, jos antaisin itselleni myöten. Pahimmillaan olen nukkunut ensinnäkin normaalit yöunet n. 9h. Ollut hereillä kolme tuntia, mennyt päiväunille ja nukkunut 7h. Pyörinyt hetken ympäri huushollia, käynyt iltapesulla ja mennyt takaisin nukkumaan ja nukkunut varmaankin 12h. Ja tästä kaikesta huolimatta vieläkin väsytti.

Viime yönä nukuin määrällisesti ihan riittävästi. Mutta kun uni on katkonaista, heräilen vähän väliä ja uudelleen nukahtaminen on vaikeaa, tuntuu kuin olisin aina väsynyt. Olen yrittänyt päästä irti nukahtamislääkkeistä, koska uni ei silloin laadultaan ole "oikeaa". Eli nukun kyllä, mutta se ei virkistä samoin kuin kemikaalivapaa uni. Ongelmani siis on se, että en saa nukahdettua. Kun uni lopulta tulee, voin nukkua kellon ympäri, mutta unen saaminen kestää tuntikausia. Ja kyllä, olen kokeillut rentoutusharjoituksia, ulkoilua, iltarutiineja jne, mutta mikään ei vaan tunnu olevan avuksi.

Ja hieman neuleasiaa loppuun: Mitä voi tehdä Novitan Samos Lollipopista? Minulla on sitä 200g ja mielessä oli neuloa jotain ystäväperheen pikkutytölle, mutta mistä ohje esim. simppeliin neuletakkiin tai -paitaan? Ja riittääkö tuo lankamäärä edes siihen?