Toissailtana bongasin uutisista jutun asunnottomista, jotka ovat olleet kovilla pakkasten vuoksi, lämmintä yöpaikkaa kun on hankala saada ja monet asuntolat ovat levottomia paikkoja, joihin mennään ainoastaan äärimmäisessä tilanteessa.

Mikä lie minun mieleni on herkistänytkään, mutta hitto että tuli paha mieli jutusta. Ja surku haastateltua asunnotonta miestä. Haastattelun lopuksi hän kun sanoi, että jos koira jää pakkaseen, joku taho järjestää sille lämpimän majapaikan muutamassa tunnissa, mutta ihmistä ei auta kukaan.

Että on se kummalliseksi mennyt tämä maailma. Rahaa kerätään kodittomille kissoille, eläinten oikeuksia vaativalle Animalialle ja luoja ties mille hyljätyille villikaneille, mutta ihminen on kuin lainsuojaton. Päätin jo vuosia sitten, että en yhdellekään eläimille rahaa keräävälle anna rahaa ennen kuin jokaisella suomalaisella on täällä katto pään päällä. Eläimet on vain eläimiä, niistä iso osa kyllä pärjää luonnossa, ihmiselle se on hankalampaa.

Tilanteesta suivaantuneena päätin itsekin tehdä  jotain. Meillä päin toimii Musta Lammas, jonne voi viedä vaatteita, verhoja, jouluksi paketin, pienkoneita jne. Josko sitä sinne sais vietyä ylimääräiset tavarat, joita meille on kertynyt kaapit täyteen. Parempi kai auttaa vähäosaisia kotimaassa, kuin antaa rahaa kasvottomalle organisaatiolle.