Ainakin meillä päin katseltiin nuorison keskuudessa aikoinaan ahkerastikin Vuoristosairaalaa. Nostalgiannälkäisille tiedoksi, että Yle 2 esittää sarjaa uusintana ainakin maanantaisin. Miten lie sattuikaan eilen telkkari auki ja vielä kakkoselle samaan aikaan kun sarjaa esitettiin. Paluu nuoruuteen tapahtui sekuntien murto-osassa.

Tuohon aikaan kaikki tytöt kuolasivat sarjan nuorta komeaa mieslääkäriä, Udoa. Udossa oli kaikki just kohdallaan, muodikas kampaus, muodikkaat vaatteet ja ihana Ford Escort avoauto. Sarjan esityspäivän jälkeisenä päivänä ei koulussa muusta puhuttukaan kuin siitä mitä komea Udo oli tehnyt. Sarjassa oli myös kaunis sairaanhoitajatar Christa, jota piirittivät niin Udo kuin Udon isä Klaus.

Eilen seurasin sarjaa hymy huulillani. Udon kampaus oli vähän turhankin ilmava, eikä se Christakaan ihan niin muodin huipulta ollut kuin muistelin. Sarjan miljöö sen sijaan on edelleen upea, maisemat eivät ole parissa kymmenessä vuodessa kärsineet yhtään, päinvastoin. Nyt niitä ehkä osaa katsella vielä paremmin, kun ei sitä Udoa tarvitse (tai pysty) kuolaamaan. Mutta kaiken kaikkiaan ihan mukavaa että tämäkin sarja uusitaan, vaikka sitä ajan hammas on päässyt vähän nakertelemaan. Voittaa kauniit ja rohkeat mennen tullen.