Olen nyt kolmatta päivää koittanut katsella, taas kerran, syömisiäni. Herkkuja on syöty, yksi jäätelö ja kaksi fasupalaa. Varmaan ois mennyt enemmänkin, mutta kun Mies oli ratsannut jemmapussin ennen minua.

Kaloreita en ole laskenut, enkä ruokapäiväkirjaa pitänyt, koska jaksan tehdä sitä tasan kaksi viikkoa ja siihen se into sitten loppuu. Mutta olen koittanut lisätä kasvisten määrää, täysjyvä- ja ruistuotteita ja vähentää herkuttelua. Miksi ihmeessä kaiken hyvän pitää olla niin kalorikasta? Mieli tekee suklaata, jäätelöä, karkkia… Näin Miehen iltavuoroviikolla vielä enemmän, kun suuta ei tule käytettyä pussaamiseen. Eilen katkaisin iltasyöpöttelyn leipäpalalla, ja olin itseasiassa ihan ylpeä itsestäni.

Miten muut painonpudottajat ovat ratkaisseet tämän naposteluongelman? Itse vedin eilen pähkinöitä ja rusinoita, jotka lienevät terveellisempi vaihtoehto kuin suklaalevy. Tai mistä minä tiedän. Ainakaan pähkinöissä ei ole sokeria, ja niiden sisältämä rasvakin on varmaan terveellisempää kuin suklaassa oleva.
Punninnut en ole itseäni, mutta paino ei ole laskenut, kun en vaan näköjään osaa syödä oikein. Tiedän tekeväni väärin, kun skippaan aamiaisen kotona ja syön sen töissä. Välipalaa en syö aamiaisen ja lounaan välissä. Lounaalla syön runsaasti salaattia. Joskin monesti nälkä iskee niin lujaa että noin niin kuin määrällisesti tulee vedettyä ihan liikaa sapuskaa naamaan. Iltapäivällä pyrin syömään hedelmän. Kotona sitten joko leipää tai ihan lämpimän ruoan, riippuen siitä mitä jääkaapista löytyy ja mitä jaksaa tehdä. Iltapalaa syön ajoittain, yleensä ruisleipää tai hedelmiä.

Kaiken kaikkiaan syön mielestäni ihan kohtuullisen terveellisesti. Jotain kuitenkin teen väärin, kun paino ei vaan putoa. Juu tiedän, tuo jäätelö ja fasupalat eivät todellakaan ole terveellinen välipala, mutta ei noita sentään ihan joka päivä satu. Mehuja juon todella harvoin ja silloinkin tuoresellaisia. Limsaa menee lasi pari viikossa, lightia. Jostain niitä piilokaloreita kuitenkin tulee. Mutta kun en tajua, että mistä, kun valmisruokia en juurikaan syö. Toki määrällisesti vedän ainakin päivällä ruokaa ihan liian paljon kerralla..

Ratkaisuksi siis pienemmät annoskoot ja enemmän välipaloja. Nyt kun vielä saisi aikaiseksi ruveta tuumasta toimeen..