Jokainen varmaan on kuullut sanonnan koiran virasta. Se on se duuni, jota kukaan ei halua tehdä. Sinällään kai hieman harhaanjohtava, koska ne koirat jotka minä "tunnen" elävät monin tavoin parempaa elämää kuin allekirjoittanut. Ruoka tulee valmiina kuonon alle, yöt saa nukkua rauhassa, mikäli itse haluaa, saa lähes rajatonta silittelyä osakseen ja sitä ymmärrystä, vaikka oliskin tehnyt jotain tyhmää.

Satuin eilen katsomaan telkkarista MOT-ohjelman, jossa kerrottiin miten tämä lama on heikentänyt monissa kunnissa vammaisten hoitoa. En ohjelmaa ihan kokonaan nähnyt, mutta itkuhan se pääsi, kun eräs isä kertoi miten kunta oli lakkauttanut perheeltä, jossa oli vammainen poika, kaikki tuet. Syynä on siis se, että poika halutaan kunnan puolelta laittaa laitokseen, kotihoidon sijaan. Poika oli kokeillut laitoshoitoa, mutta saamansa huonon hoidon vuoksi otettu takaisin kotiin. Pojalle oli mm. vaihdettu vaippa kerran vuorokaudessa. Joku kun oli laskenut, että jos poikaa nesteytetää 3 l vuorokaudessa, niin viisi litraa imevä vaippa tarvitsee vaihtaa vain kerran vuorokaudesa. Tästä johtuen poika oli saanut pahan vaippaihottuman, joka oli äitynyt pahaksi tulehdukseksi ja poika halvaantunut. Pojan isä oli joutunut jättämään työnsä, että pystyy hoitamaan lastaan kotona. Ja mitään apua ei siis kunta perheelle enää myöntänyt.

Ohjelmaa katsoessani kiitin siitä, että meidän lapsemme ovat terveitä. Koska yksikään vanhempi ei varmasti halua lapselleen samanlaista kohtaloa ja kohtelua kuin vammaiset lapset saavat. Suomessa vammaisia ja vanhuksia kohdellaan huonommin kuin eläimiä. Jos eläimen omistaja jättää hoidokkinsa hoitamatta, hän saa varmasti sakkoja ja mahdollisesti jopa vankeutta sekä eläintenpitokiellon (jota tosin kukaan ei valvo..). Kun kaupungit ja kunnat kohtelevat asukkaitaan huonosti, sitä ei rangaista mitenkään. Minunkin kotikaupungissani esim. vanhusten hoidosta säästetään. Loma-ajoiksi ei säästöihin vedoten palkata sijaisia. Ja tilanne jää tällaiseksi silloinkin kun taloustilanne kohenee. Vanhuksia ei auteta vessaan ja vaippoja vaihdetaan harvakseltaan. Kun ei ole riittävästi henkilökuntaa näitä tekemään. Samaan aikaan meillä kaupunki suunnittelee raitiovaunulinjan suunnittelemista, maksaa maanalaisen pysäköintiluolan rakentamista ja suunnittelee rantatien siirtämistä tunneliin. Mitäs siitä, että ihmiset kärsivät, kunhan liikenne sujuu.. Jollain kyllä arvomaailma on pahasti vinksallaan.