Muun elämän raportoiminen on jäänyt kaikenmoisen valituksen jalkoihin. Lapsista en ole tainnut kirjoittaa pitkiin aikoihin mitään.

Aloitetaan Antista. Antilla on suussaan neljä hammasta. Viides ja kuudes ovat tulohytinässä. Ikenen alla tuntuu jo kova patti. Tällä viikolla pikkumies oppi seisomaan tuetta. Itse ei vielä osaa nousta ilman tukea seisomaan, mutta nostettaessa pystyyn kaveri pysyy pystyssä siihen saakka kunnes huomaa ettei kukaan pidäkään kiinni. Puita pitkin poika on osannut kävellä jo tovin. Ja kiipeää kuin apina joka paikkaan, jonne vaan pääsee. Sanoja ei juurikaan tule, muutamia vahinkoja lukuunottamatta. Minun mielestäni poika on sanonut jo äiti ja Janne. Auto on to. Lamppu osataan osoittaa sormella, ja sen päälle pitää taputtaa, kun hän osasi niin hienosti. Yöt meillä nukutaan vaihtelevasti, joskus herätään neljän maissa ja nukahdetaan uudestaan maitopullon kanssa, ja joskus taas nukkua posotetaan seitsemäänkin asti. Suosikkileluja ovat autot ja legot. Ja kaikki ne mitkä Jannella on kädessä. Äänenkäyttöä on opeteltu, ja volyymi on kova. Omaa tahtoa löytyy ihan omaan tarpeeseen. Ihan parhautta on Autot DVD, jonka poika jaksaa katsoa melkein kokonaan. Kaiken kaikkiaan Antti suloinen pieni poika, joka osaa pitää puolensa eikä kestä mielestään kokemaansa vääryyttä.

Janne on päivä päivältä reippaampi. Uhma taitaa pukata päälle, kun mitään ei usko. Puhetta tulee taukoamatta. Pojan kanssa voi jo käydä ihan jonkunlaisia keskusteluitakin. Motoriset taidot kehittyvät koko ajan, tällä hetkellä mielipuuhaa on piirtäminen, autoilla leikkiminen sekä legoilla rakentaminen. Poika kiipeää, juoksee, hyppii, pyörii ja harjoittelee kuperkeikkojen tekoa. Kaikki pitää saada tehdä itse. Kuivaksiopettelu on hiukkasen vaiheessa, mutta vaipanvaihtojen määrä on vähentynyt huomattavasti. Pojan oma-aloitteisuus on toki hyvästä, mutta ei ihan aina ole suotavaa. Potan tyhjennyksen poika voisi jättää aikuisille, mutta useimmiten hän suorittaa tehtävän itse. Eilen illalla pyysin Jannea valmistautumaan hampaanpesulle, hetken kuluttua mennessäni katsomaan mitä poika vessassa puuhasi, oli tämä laittanut hammasharjan harjaosa ylöspäin vessanpytyn kannelle ja laittoin kieli keskellä suuta hammastahnaa harjaan. Vaatteiden riisuminen onnistuu pojan niin halutessa, pukemisessa pitää vielä avustaa, kun vaatteet tuppaavat menemään väärin päin. Janne on iloinen, reipas ja joutuisa pieni poika, joka ehtii tehdä vaikka mitä ja on aika ajoin saada vanhempansa raivon partaalle..

1292582282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e