Janne päätti herätä klo 6:30. Äiti ei oikein ilahtunut, kun oli itse hereillä vielä klo 00:25. Tunnin päiväunet edellisenä päivänä ei tainnut olla ihan paras idea. Pojalle maitopullo ja itse vessaan. Nenästä alkoi vuotamaan verta. Väsytti ja päätä särki. "No, kunhan pojan saa tarhaan niin sitten menen takaisin nukkumaan", tuumi äiti ehkä hieman mieliala kohoten.

Vaan olipa äiti väärässä, niin kovin väärässä. Naapurirapun asunnossa oli sitten ollut vesivahinko. Ja nyt sitten meilläkin kuunnellaan porausta ja paukutusta. Ihan kun tulis seinän takaa, vaikka välissä on yksi asunto. Päätä särkee vietävästi ja väsyttää yhtä paljon. Verta ei sentään enää tule nenästä. Peltorit ois kova sana. Miksei ne huomannut tota vesivahinkoa vasta ens viikolla?

Nyt sitten kiittelen onneani edes siitä, että kahvi ei enää aiheuta suuria kuvotusreaktioita, vaan pystyn edes sitä vetämään. Josko se auttaisi tähän pahimpaan koomaan ja v***tukseen. Toivon niin lottovoittoa tai salaista rahalahjoitusta, jonka avulla päästäis omakotitaloon. Tässä talossa kun on rempattu lähes jatkuvalla syötöllä kohta pari vuotta. Luulis että kohta jostain kaatuu seinä naapuriin, kun aina porataan. Pitääkin hankkia varuilta kaappiin Gevaliaa, niinkun siinä mainoksessa aikoinaan. Näinköhän sitä edes myydään enää, meillä kun juodaan Saludoa tai Juhlamokkaa, riippuen siitä kumpi on paremmassa tarjouksessa.

Josta tulikin mieleen, että Pauligin uudessa mainoksessa on se kahvinmaistaja. Näinköhän se ammattikunta juo paljonkin kahvia noin niinku työnsä ulkopuolella? Ja kelpaako niille kylässä joku halpakahvi, vai pitääkö se olla parempaa laatua. Ja mitäs jos ei olekaan Moccamasteria tai jotain muuta huippukeitintä, vaan se kirppikseltä ostettu kahde euron keitin, joka just ja just kuumentaa veden, opitimilämpötilasta olis turha haaveillakaan? Vois kyläpaikan emäntänä tulla lieviä suorituspaineita jos kahvia työkseen maisteleva ihminen tulis visiitille.

Että ei mulla muuta. Paitsi että se Pauligin uusi Presidentti Gold oli maistiaisissa viime viikolla kaupassa. Oli muuten älyttömän hyvää kahvia. Joskin hintaakin sillä paketilla oli 4.5€, joten ei meidän kärryyn kyllä eksynyt. Mutta jos joku haluaa joskus jonkun yllättää hyvällä kahvilla, eikä vaikuttaa pihiltä, niin siinä ois ideaa. Ja oikeesti, toi ei ollu mikään vihje.