Palasin kirjasarjan ensimmäiseen osaan löydettyäni sen kirjastosta. Ja ensimmäinen osa oli vähintään yhtä hyvä kuin toinenkin.

Kirjassa päähenkilö Hilja Ilveskero riitautuu Moskovassa asiakkaansa kanssa, irtisanoo itsensä ja seuraavana päivänä asiakas löytyy murhattuna moskovalaiselta metroasemalta. Luonnollisesti henkivartija on ensimmäinen epäilty, koska murha tapahtui sopivasti irtisanoutumisen jälkeen ja Hilja itse katoaa maisemista lapsuudenkotiinsa Hevonpersiinsaarelle. Tarkastin muuten Googlesta, että tämä paikka on oikeasti olemassa :)

Tämä kirja sukeltaa syvälle päähenkilön lapsuuteen. Siinä kerrotaan miten Hilja päätyi enonsa kasvattamaksi ja materialistisesti köyhästä, mutta henkisesti rikkaasta lapsuudesta Savon korpimailla. Lisäksi kerrotaan Miten Hilja ja Jari-eno saivat lemmikikseen Ilveksen. Pelkästään tästä olisi voinut kirjoittaa oman kirjansa.

Mutta koska murha tapahtuu Moskovassa, on luonnollista, että mukana on itämafia. Ja komeaakin komeampi kaksoisagentti. Päähenkilö siis rakastuu palavasti. Lisäksi Hiljan uusi asiakas, kansanedustaja kidnapataan. Ei siis mikään hyvä alku henkivartijalle.. Minä siis tykkäsin, vaikka tämä arvostelu ei taas kovin kummoinen kirjallinen tuotos olekaan.

Nyt luvussa on Eat Pray Love, Elizabeth Gilbertin menestyskirja. Alun perusteella kirja on ihan ok, mutta en ole ihan varma miksi siitä on tullut valtaisa hitti.