Nyt kun 7kk tuli pienellä miehellä täyteen, niin on varmaan syytä kertoa kuulumisia. Janne on kuluneen kuukauden aikana oppinut valtavasti uusia juttuja. Ja edelleen iso osa näistä jutuista tehdään ekan kerran siihen vuorokauden aikaan, kun äiti ja iskä eivät ihan hirveän innoissaan jaksa olla.

Janne osaa:
Päristellä
Ryömiä
Murista
Nousta konttausasentoon
Kääntyillä kuin ikiliikkuja vatsalta selälleen ja päinvastoin
Nauraa ääneen
Laittaa varpaat suuhun
Vahtia (lähinnä vieraita, etteivät vaan vie mennessään mitään. Kaveri tuijotti varmaan vartin J:tä ihan rävähtämättä viime viikolla)

Juoda itse pullosta
Vierastaa
Avata itse vaipan
Laittaa tutin suuhun
Jutustella
Hurmata
Ikävöidä
Laittaa mobilen soimaan (tai osasi niin pitkään kunnes tyhmä äiti pisti koko killuttimen piiloon)
Leikkiä itsekseen
Istua syöttötuolissa

Janne syö:
Porkkanaa
Perunaa
Bataattia
Kukkakaalia
Kanaa
Naudanlihaa
Riisi- ja kaurapuuroa
Hedelmä- ja marjasoseita

Kananmunaa
Ja kaikki ruoka menee alas (paitsi kaupan valmisruoat), eikä allergioita ole vielä ilmaantunut

Janne ei ole erityisen hyvä:
Odottamisessa

Janne lukee mielellään samoja lehtiä ja kirjoja äidin ja iskän kanssa. Lempileluja ovat Brion Matti Mustekala (lonkeroita on kiva syödä, ja ne ovatkin aika ällön tuntuisia kun ovat kuolattu moneen kertaan perusteellisesti), Kummitädin tuoma pupu, sekä Äm:n ja miehensä tuoma Ainupupu. Puput ovat Jannen unileluja ja niitä sitten kurmuutetaan ja halitellaan urakalla. Lisäksi meillä leikitään formula-autolla, palloilla, äänikirjoilla ja puhelimella. Ihan ykköstä on syödä sähköjohtoja, joten olohuoneemme on aikas eksoottisen näköinen, kun kotiteatterin kaiuttimien piuhat on peitetty matolla ja tyynyillä. Lisäksi kaikki nauhat, narut, nyörit ja langat ovat jatkuva ihmetyksen aihe ja osa Jannen päivittäistä ruokavaliota. Jannen suosikkeihin kuuluu nyt myös piilotus- ja kurkisteluleikit, ja näitä saisi varmaan jatkaa useamman tunnin pojan kyllästymättä.

Janne on tätä nykyä hyvin iloinen, reipas ja utelias pieni poika. Kaikki äänet pitää kuunnella tarkkaan, ja kaikki ympäröivä on mahdottoman mielenkiintoista. Kun ovi kolahtaa, Janne tietää että kohta sieltä joku tulee.  Jos kotona joku muuttuu, niin se kyllä huomataan heti ja asiaa jaksetaan ihmetellä päivätolkulla.