Syksyssä ja talvessa on se kiva juttu, että ihmisillä on valot sisällä ja verhot auki. Ja kynttilöitä tai muita valoja palaa pihalla. Minusta kun on kiva katsella ihmisten pihoja ja koteja. En tee sitä tirkistelymielessä, vaan ihan vaan siksi että on kiva nähdä miten muut asuvat. Esim. meidän talossa eräällä asukkaalla on joku fetissi erilaisista valoista. Parveketta ja ikkunoita on jo jokusen viikon koristanut jouluvalot. Ja parvekkeella oli läpi kesän jonkunlaiset valosoihdut. Eräässä asunnossa taas on mielettömän upea tapetti seinällä. Toisessa taas kamalan rumia halpishuonekaluja niin pihalla kuin sisällä. Lähellä sijaitsevissa vuokrataloissa taas näkyy parvekkeella vaikka mitä. Nahkaiset nojatuolit, polkypyörä, metalliset hyvin koristeelliset ja epämukavan näköiset kalusteet.

Ja mitäpä se satunnainen ohikulkija näkee meille sisälle katsoessaan? Täpötäyteen ahdetun olohuoneen, jossa seinät kumisevat tyhjyyttään, kun en raaski tehdä tauluja varten reikiä seiniin. Myt meillä on melko siistiä, mutta on ollut päiviä jolloin ohikulkija on varmasta kiittänyt korkeampia tahoja siitä, ettei joudu asumaan meillä :o)

Ja täsmennetään nyt vielä sen verran, että en tosiaankaan mene ikkunoiden taakse kurkkimaan, vaan ohikulkiessani saatan vähän vilkaista sisälle. Tosin aikoinaan asuessani siten, että naapuritaloon näkyi suoraan sisälle, tuli ehkä vähän tirkisteltyäkin. Ja jokusen kerran ihan kaveriporukalla. Kun siinä vastapäisessä talossa asui mm. kropastaan erinomaista huolta pitänyt nuori mies ja toinen joka tykkäsi tiskata ilman vaatteita..