Olen tuhonnut varmaan kokonaisen sademetsän uusimman projektini ansiosta. A4 saastetta on tullut luotua riisisotalla. Omatunto kolkuttaa.

Eilen katselin telkkarista ohjelmaa, jossa nelihenkinen perhe opetteli elämään ekologisesti. Ei mikään huono asia sinällään, mutta miten pitkään oikeasti extreme vaiheen sieto kestää? Ohjelmassa oli määritelty, että wc pytyn saa vetää päivässä 21 kertaa. Tekee siis n. 5 vetäisyä / pää. Minä vedän wc-pytyn joka kerta kun käyn tarpeillani. Tiedän ettei se olisi välttämättä tarpeen, mutta teen niin silti. Kierrätän sitten vähän enemmän, vaihdan tavalliset hehkulamput energiansäästölamppuihin, otan lyhyempiä suihkuja jne. Mutta wc:tä en jätä vetämättä.

Näinä päivinä, joina sana ilmastonmuutos on pelottavuudeltaan samaa luokkaa kuin 20 vuotta sitten sana ydinsota, minä olen ostanut auton. Auton, joka on papereiden mukaan vähäpäästöinen, mutta siitä huolimatta polttomoottorilla toimiva. Käytän töissä kertakäyttökahvimukeja, kun en ikinä muista tuoda omaa kuppia.