Facebookissa kerää suosiota sivusto 875 grammaa, jonka perustaja on keskosvauvan isä. Alunperin lähipiirille tarkoitetusta sivustosta on yhtäkkiä tullut todella suosittu ja sen välityksellä kerätään rahaa keskosten hoitoon, sekä saadaan ja annetaan vertaistukea. Kaikki tämä on tapahtunut reilussa viikossa.

Niin yritykset ja yksityiset ihmisetkin ovat lähteneet innolla mukaan. Kyseessä ei ole vedätys, vaan ihan aidolla asialla ollaan. Kuvat keskosvauvoista oavt liikuttavia. Miten pienessä ihmisessä voikaan olla niin voimakas elämänhalu.

Sivustolla voi ilmoittaa yrityksensä tarjouksia keskosvauvojen perheelle. On lahjoitettu kauneushoitoja, hierontaa yms. Joskus ihmisten hyvyys yllättää tällaisen vanhan kyynikon. Pienia suloisia vauvanpalleroita ei nyt vaan voi vastustaa, joten sinällään vauvat ja lapset ovat oivallinen avustuskohde.

Olen itse pienyrittäjien tytär. Kaveripiiriini kuuluu paljon yrittäjiä. Niinpä tiedän miten rankkaa yrittäjän elämä voi olla. Jokaisen ansaitun sentin eteen on tehtävä töitä. Alasta riippuen paljon tai vielä vähän enemmän. Yksittäisen pienyrittäjän resurssit ovat pienet. Se että lupaa kymmenelle ilmaisen kasvohoidon, on monen päivän työ. Tavallinen ihminen ei tätä välttämättä ymmärrä. Eikä kaikilla ole mahdollisuutta antaa työtään tai tavaroita ilmaiseksi eteenpäin. Jos työllään elättää hädin tuskin itsensä, ei siitä isoa lovea ole mahdollista lohkaista hyväntekeväisyyteen.  Uskallankin tässä hieman kritisoida 875 grammaa sivua siitä, että sivustolla pyydetään merkittäviä alennuksia tai lahjoituksia. Pieniä alennuksia ei oteta huomioon. Se pienikin alennus voi olla yrittäjän näkökulmasta iso satsaus ja halu tukea perheitä joilla on vaikeaa.

No jaa, itse olen kovin huono hyväntekijä. Innostun erilaisista tempauksista helposti, mutta aika ei vaan meinaa riittää millään. Niinpä olen lahjoittanut lankoja ja puikkoja erilaisiin tempauksiin. Se on minun pieni tapani auttaa.