Meille pukkasi syksyn ensimmäinen flunssa. Äidin vastustuskyky toimi viikon verran ja tauti pääsi iskemään lopulta loppuviikosta. Kesän aikana sitä ehti just passelisti unohtaa miten karseeta tää oma ja lasten sairastaminen oikein on. Kun ensin valvoo viikon lasten sairastamisen takia, ja sitten alkaa oma tauti valvottaa, niin väsymys alkaa olla samaa luokkaa kuin lasten ollessa vauvoja.

Ja väsymyksen tasonhan huomaa mm. siitä että:

  • Ihmettelee miksi nuorempi lapsista yökkii puuroa siitäkin huolimatta, että puurossa on hedelmäsosetta. Ja vasta seuraavana päivänä tajuaa hedelmäsoseen olleen kukkakaalia. Kyllä saattais kuulkaa ketä tahansa yökkäyttää kylmä kukkakaalisose puurossa.
  • Hakee jääkaapista kahvimaitoa. Ottaa purkin käteen ja kaataa lorauksen kuppiin. Joku aivosolu jossain kohtaa koitaa huutaa et täs ei nyt kaikki ole niinkun pitää. Kaadetaan vähän lisää ja tajutaan et kädessä on kuopuksen vastikepurkki. Ja kaadetaan vielä vähän lisää ennen kuin tajutaan lopettaa. Mietitään hetki et mitäs nyt. Todetaan et kahvia ei ole toista kupillista, joten lisätään sekaan normimaitoa ja nautitaan. Pikkasen sellanen kermainen maku tuli kahviin.
  • Aamiaisella toisena päivänä taas ollaan kaatamassa myslit jogurttikupin sijaan kahvikuppiin. Joka oli siis täynnä kahvia. Purkki kallistui jo uhkaavasti ennen kuin se jo edellä mainittu aivosolu sai muut solut heräämään et ei mee niinkun pitäs.
  • Aamulla peilin edessä hiuksia laittaessa väsynyt äiti ihmettelee et miks näyttää jotenkin tosi oudolta. Kääntyy pois peilistä ja palaa takaisin. Edelleen näyttää oudolta mut eri tavalla. Sitten tajuaa että meillähän on vessan peilikaapissa kaksiosainen peili ja osa naamasta oli ovien välisessä kohdassa.
  • Ja siitä että äitihenkilö, joka ei ole aikuisiällä oikein ikinä nukkunut päiväunia, nukkuu kahden lapsen seurana 1,5h päiväunet. Mut nyt on olo pikkasen virkumpi vaik kuumetta meinaakin pukata päälle.

PeeÄs: flunssan aiheuttamaan tukkoiseen nenään auttaa allergialääke. Tää vinkki tuli joskus vuosia sitten ihan oikeelta lääkäriltä. Ekana yönä heräilin niistämään ja siihen et räkä kirjaimellisesti oli poskella, mut toka tautiyö meni niistämättä.