Olen jäänyt pahasti koukkuun Tv 1:llä esitettävään sarjaan. Sarja kertoo toisen maailmansodan ajan Englannista. Pääosassa on ylikomisario(?) Foyle, joka palaa poliisiin sodan sytyttyä, tekemään velvollisuutensa. 

Etenkin nämä loppupään jaksot ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Perheen miehet ovat olleet sodassa neljä vuotta. Samaan aikaan perheen naiset ovat joutuneet elättämään perheensä ja menneet töihin. Miehet rintamalla kuvittelevat, että palatessa kaikki on niin kuin ennen ja naiset taas eivät voi käsittää miksi miehet ovatkin aivan erilaisia kuin sotaan lähtiessään.

Jotenkin tuntuu käsittämättömältä miten kokonainen sukupolvi joutui selviämään sodan traumoista oikeastaan ilman minkäänlaista apua. Ja osansa sai varmaan se seuraavakin sukupolvi. Nyt jos jossain tapahtuu jotain, koko Suomelle on luvassa kriisiapua. En yhtään vähättele kriisiavun merkitystä niille, joita jokin traaginen tapahtuma koskettaa esim. itsensä, perheenjäsenen tai ystävän välityksellä, mutta että uhreille täysin vieraat ihmiset toiselta puolelta maata muka tarvitsevat kriisiapua.

Sarjasta vielä sen verran, että se siis tulee TV 1:ltä sunnutaisin klo 21:10. Vaikka yhtään jaksoa ei olisi nähnyt, pääsee sarjaan silti ihan hyvin mukaan. Suosittelen.