Hetken mielenhäiriössä lupasin pitää lapsille Halloween-juhlat. Viime viikolla lupaus alkoi jo ahdistaa, kun töissä oli kiire, enkä ehtinyt asian eteen tekemään mitään. Mutta kun kutsutkin tuli askarreltua (muistutus itselle: osta liimapuikkoja) ja lapset olivat tulessa, niin pakkohan se oli skarpata.

Pojat olivat onneksi helppoja tapauksia. Molemmat halusivat olla kummituksia, joten ei kun kangaskauppaan ja ompelukone esille. 4m valkoista lakanakangasta muuttui kahdeksi kummituspuvuksi alle tunnissa. Ja tämä ihmiseltä joka ei ole ommellut sitten... 90-luvun?

Tarjoilu tuottikin sitten vähän suurempaa haastetta. Keksin leipoa kummitusmufinsseja (tavallisia suklaahippumuffinsseja, joihin askartelin leivinpaperista vuoat ja kermavaahtoa päälle. Alkuperäinen idea oli pursottaa kerma kummitusmaiseksi, mutta arvatkaapa löytyikö yhtään tyllaa. No ei. Koristeiksi pursottelin lasten lääkeruiskulla suklaahämähäkkejä ja kummituksen silmiä. Perinteisesti viime tipassa. Vein koristeet hetkeksi takapihalle kovettumaan, ja kuinkas ollakaan unohdin kiireessä koko jutun. Puoli tuntia myöhemmin tuli Mies takapihalta tupakalta ja kertoi koristeiden menneen parempiin suihin. Nälkäiset pikkulinnut ovat näköjään suklaalle persoja siinä missä minäkin :D No juu, muffinsit koristeltiin päälle lusikoidulla kermavaahdolla. Lisäksi tarjolla oli Koirankakkakuppeja (riisisuklaata), kuivattuja kummituksen kieliä (sipsejä), halloween aiheisia karkkeja, sekä vamppyyrin veri boolia (mummon tekemää mehua hiilihappovedellä höystettynä). Hieman myöhemmin tarjoiltiin kaiken sokerin vastapainoksi verisiä sormia.

Itse koristelu oli suoraan Tiimarista, oli lepakoita ja hämähäkkejä, muutama kynttilä palamassa turvallisissa paikoissa ja mahdollisimman vähän valoja päällä. Lapsille ei oltu järjestetty mitään ohjelmaa, pelottelivat toisiaan ja leikkivät. Suoraan sanottuna en edes tiedä mitä lapset lastenhuoneessa puuhasivat, mutta hauskaa oli. Naapurin ekaluokkalainen oli tosi tyytyväinen kutsuihin ja esikoisen kaveri oli sitä mieltä, että nää oli maailman parhaat juhlat. Aina ei näköjään tarvitse lapsille järjestää sataa ohjelmanumeroa, vaan vielä tuon ikäisille (3-7) riittää ihan vapaa leikki huviksi.