Alkuvuosi on käsitöiden kannalta alkanut suoraan sanoen surkeasti. Lukurintamalla sen sijaan tapahtuu. Tänä vuonna luettujen kirjojen listalle pääsee kolme kirjaa:

Laila Hirvisaari: Grand Hotel
Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla
Patricia Cornwell: Kuolleiden kirja

Hirvisaaren Grand Hotel jatkaa uutta Imatra-sarjaa. Koska kirjassa kuvataan sitä aluetta jossa vietin lapsuuteni, oli alusta saakka selvää, että tämän sarjan tulen kahlaamaan läpi vaikka väkisin. Ja sarjan parissa olen viihtynyt erinomaisesti. Ala-asteen historian opettajani aikoinaan kertoili mielenkiintoisia tarinoita Imatran historiasta, ja tämä kirjasarja on omiaan syventämään tietouttani. Historiaa viihdyttävässä paketissa, that's the way I like it. Kirjan lukaisin kahdssa päivässä, kun en sitä pystynyt käsistäni laskemaan.

Linnan kirjaa taas kahlasin kuukausitolkulla. Suomen historiaan perustuva kirja tämäkin, jonka tapahtumapaikkana ovat mummolani lähiseudut. Alku oli piinaavan pitkäveteistä, mutta kun lopulta sitten alkoi tapahtua, heräsi lukuintonikin. Ehdottomasti lukemisen arvoinen klassikko. Linnan Tuntematon sotilas sen sijaan saa jäädä luettavaksi joskus hamaan tulevaisuuteen.

Cornwellin uusin Kay Scarpetta kirja palaa juurilleen. Muutaman ei niin hyvä kirjan jälkeen tämä uusin on rautaa. Tämänkin kirjan ahmin läpi kahdessa päivässä. Hienoja juonenkäänteitä ja hiuksia nostattavia kuvauksia. Olen ollut uskollinen Scarpetta fani siitä saakka kun ensimmäisen kirjan luin läpi. Muutamaa alkupään kirjaa lukuunottamatta kirjahyllyssäni komeilee kaikki sarjan kirjat. Suosittelen jännityksen ystäville.