Viime vuonna isänpäivän vietto jäi vähän tyngäksi. Toki meillä oli sakkia syömässä ja päivää juhlistettiin, mutta Jannen isä ei saanut lahjoja. Kortin sai. Kuvakin isän ja pojan ekasta isänpäivästä jäi ottamatta.

Tänä vuonna tilanne oli hieman toinen. Oma isäni oli meillä syömässä ja molemmat isät saivat lahjan. Tai no, Jannen isä sai kaksi, kun Janne oli tarhassa askarrellut isille tyynyliinan (niisk, pelkkä paketin näkeminen viime viikolla Jannen lokerossa sai äidin kyynelehtimään) ja Jannen äiti taas oli ostanut Miehelleen Rammsteinin uuden levyn. Juu, tiedetään ettei Mies ole minun isäni, mutta kun en ollut varma noiden pienten askarteluista, niin ihan vaan siksi.. Isän ja pojan toisestakin isänpäivästä jäi kuva perinteiseen tapaan ottamatta.

Ennen isänpäivää suurinpiirtein kaikki lehdet olivat täynnä vinkkejä toooooosi hyvistä isänpäivälahjavinkeistä. Mieleen tuli, että kuka ihme niitä vinkkejä oikein keksii? En usko oman isäni ilahtuvan lipuista jääkiekkopeliin tai muuhunkaan urheilutapahtumaan. Saati sitten tuoreimmista tietokonepeleistä. Tai unelmien urheiluauton pienoismallista. Myös isäni vakiparturin tarjous parranajosta villin lännen tyyliin ei saanut häntä innostumaan, vaan huvittuneena kertomaan tarinaa. Eli siis ne ikuiset vinkit isän komeudenhoitopäivästä kasvohoitoineen, mani- ja pedikyyreineen voi unohtaa, vaikka miehen kuinka pitäis olla niin metroseksuaalia, niin metroseksuaalia.

Paikallisen sanomalehden yksi isänpäivälahjamainos tosin osui minun nauruhermooni. Eräs matkatoimisto suositteli isälle lahjaksi matkaa Thaimaahan. Repesin ihan totaalisesti. Ainakaan minun mielikuvissani Thaimaa ei näyttele idyllistä perhelomakohdetta, vaan pikemminkin miestin seksilomakohdetta. Itse tunnen ainoastaan kaksi perhettä, jotka ko. maassa ovat käyneet lomailemassa, sen sijaa miehiä jotka ovat sinne menneet enemmän tai vähemmän seksin takia tiedän useampia. Ja tuo vähemmän osuus siis käsittää ne miehet, jotka ovat onnistuneet uskottelemaan niin itselleen kuin puolisoilleen, että ihan vaan lepäilemään sinne mennään, vaikka lopputuloksena on kotiin tultaessa varattu aika sukupuolitautipolille. Rupesin miettimään kuinka moni isä oikeasti ilahtuisi Thaimaan lomasta. Varmaan moni, etenkin kun pääsisi sinne ilman perhettä tekemään mitä lystää. Jotenkin ironista, että isänpäivänä moista lomakohdetta mainostetaan. Tosin tarkoitus varmaan oli saada koko perhe mukaan, mutta kun mainoksessa nimenomaan korostettiin isänpäivälahjaa, niin moni isä varmaan mieluusti lähtisi pariksi viikoksi perhettä pakoon. Mieheltä en edes uskaltanut kysyä, josko hän olisi halukas moiselle reissulle, ilman minua ja Jannea tietty. Kun en kysy, niin voin kepein mielin vakuutella niin itselleni kuin muillekin, että eihän minun Mieheni...

Me muuten ostimme sisarusteni kanssa isälle lahjaksi hierontalahjakortin. Koska sille oli tarvetta. Ja ilmeisen ilahtuneena lahja otettiin vastaan. Se Thaimaan matka sinkkuiskälle jätettäneen seuraaviin vuosiin... Sori vaan isä!

Ja se uhkaava flunssa löysi ilmeisesti otollisemman kohteen, koska allekirjoittaneesta se hävisi ilman muita oireita. Ilmeisesti minusta ei ollut riittävästi vastusta..