Tajusin sitten eilen, että periaatteessahan tuo meidän juniori voi tupsahtaa maailmaan ihan koska vaan. Vaikka huomenna. Ja  meillä ei ole vielä mitään laitettuna valmiiksi. Toki kaikki ne tärkeät hankinnat, kuten sänky, on tehty ja olleet olemassa jo ennen syntymää. Mutta kun se sänky on täynnä kaikkea roinaa. Että jos sinne pitäs pieni ihminen mahduttaa, niin ankeeta olis elon alku.

Eilisen illan sitten kävin läpi vauvanvaatteita. 50-60 senttiset on nyt lajiteltu pesua varten. Ja yksi koneellinen jo pestykin ja toinen kovaa vauhtia pyörii. Lisäksi lajittelin loput vaatteet koon mukaan kahteen muovikassiin, johon oikein kirjoitin päälle minkä kokoisia vaatteita pusseista löytyy. Ihailtavaa järjestelmällisyyttä, tai sitten vaan olen niin paniikissa, että teen kaiken vimpan päälle, ettei tarttis ajatella lähestyvää synnytystä ja kaikkea sitä mitä pitää saada ennen sitä valmiiksi.

Muutenkin alkaa olla sellainen pesänrakennusvietti päällä, että ei paremmasta väliä. Kaappeja käydään läpi ja tyhjennetään. Mielessä on sata listaa mitä vielä pitäisi tehdä ennen kuin vauva tulee kotiin. Muutama päivä ennen joulua tajusin, että meidän vauvalla ei ole talvimyssyä ollenkaan. Kaikki olemassa olevat ovat liian isoja. Nyt sitten pitäisi etsiä jostain just se käsityölehti, jossa oli ohje vauvan myssyyn. Ja ihan taas muistutuksekseni itselle, että käytä superwash-villaa. Onnistuin nimittäin kevyesti huovuttamaan Jannelle tekemäni tumput ja sukat, kun pistin ne kaikkien muiden vaatteiden kanssa pesukoneeseen. Toiset ei vaan osaa.

Ja neulonutkin olen. Baktusta nimittäin. Siinähän se vauvan pää lämpimänä pysyy, kun äipällä on uusi huivi.. Ja varmaan se lankakin sitä vauvan myssyä varten pitäis etsiä, ja mikäli sopivaa ei ole, niin huomisen kauppareissulta sitä pitäis sitten varmaan ostaa. Kun aion ahtaa tämän ruhoni auton ratin ja penkin väliin ainoastaan hyvästä syystä. Ja huomenna se syy on neuvolareissu. Ja koska neuvola on puolivälissä meiltä tuohon isoon markettiin, niin samalla sitä kai kipaisee siellä hakemassa loppuviikon eväät. Sitä alkaa näin sinivalaan kokoisena oppimaan tuon ennakkosuunnittelun melkoisen hyvin, ettei tarvitse tehdä yhtäkään ylimääräistä mutkaa.

Mut nyt on mentävä etsiin se myssyn ohje ja pistämään koneellinen vauvan vaatteita kuivumaan.