Eihän se päivä kauaa hyvänä  pysynyt. Perkele. Olen kolme viikkoa, luitte ihan oikein, KOLME VIIKKOA kinunnut pian ex-pomoltani työtodistusta. Tänään se lopulta sitten tuli postissa. Paitsi että. Tittelini työtodistuksessa oli väärin. Jumaliste alkaa tuntumaan siltä että k-pää pomo tekee näitä tempauksia ihan tahallaan. Lehdessä aikoinaan ihan piti ilmoittaa nimitykseni projektipäälliköksi, että firman nimi saadaan näkyviin. Ja oikein kuvallinen ilmoitus sinne laitettiinkin. Ja nyt sitten työtodistuksessa lukee vanha tittelini tekninen dokumentoija. Projektipäällikön vakanssin kun sain jo oikeastaan ennen kuin aloitin työt firmassa vakituisesti edeltäjäni lähdettyä jo koeajalla menemään. Verenpaine on  nyt niin korkeella että oksat pois. Lisäksi arvon a-hole kieltäytyy vastaamasta sähköposteihini. Kaipa se on sitten ensi viikolla mentävä paikan päälle toimistolle laittamaan asiat kuntoon. Kun ei kerran hyvällä, niin tehdään sitten asiat vaikeimman kautta. Onko oikeesti ihme että mielenterveys on mennyttä, kun joka saamarin asiasta joutuu työn suhteen riitelemään?

Kaikesta huolimatta tää suoraan sieltä ittestään ollut työsuhde on kuitenkin opettanut minulle monta hyödyllistä asiaa.

1. Selvitä minkä alan työehtosopimusta firma noudattaa. Jos mitään ei osata sanoa, vaadi että sinun kohdallasi noudatetaan alasi työehtosopimusta.
2. Kirjaa kaikki mahdolliset asiat työsopimukseen, alkaen lomista ja lomarahoista sekä palkankorotuksista aina mahdollisiin bonuksiin asti.
3. Kaikki sopimukset työnantajan kanssa on saatava kirjallisena. Vaikka kyseessä olisi kuinka pieni ja mitätön asia.
4. Älä koskaan, ikinä, missään olosuhteissa mene töihin riskialojen pikkufirmoihin, joissa valtaosa työntekijöistä on myös firman omistajia.
5. Jos kuitenkin menet kohdan 4 kaltaiseen firmaan töihin, pidä huoli siitä että kuulut ammattiliittoon JA työttömyyskassaan. Kiitokset Insinööriliitolle, josta olen saanut mielettömästi apua ja neuvoja.

Tänk kaad että J on tulossa kanssani lenkille. Saa tätä adrenaliinin määrää purettua edes johonkin.