Kasvava vatsa aiheuttaa pienoisia haasteita pukeutumiseen, kuten jokainen kasvavan vatsan omistaja tietää. Päivä päivältä vaatevarasto hupenee. Housut eivät mahdu ilman virittelyitä jalkaan ollenkaan (paitsi ne muutamat äitiysmalliset). Paidoissa rupeavat olemaan saumat kovilla, kun vatsakumpua koittaa niillä peittää. Topit ovat koomisen näköisiä päällä, ylettävät hieman rintojen alle, mutta kukapa sitä loppumispistettä toisen paidan alta näkee.. Työni vuoksi minun on pukeuduttava siististi, eli en voi vanhoissa t-paidoissa ja verkkareissa taapertaa ympäri taloa.

Koska tämä raskaus jäänee minun viimeisekseni (tosin vannomatta paras), en ihan hirveästi haluaisi panostaa äitiysvaatteisiin. Farkut oli pakko ostaa, mutta paitojen kanssa vielä epäröin. Voihan se olla, että kun kelit vielä tästä kylmenevät, niin on vaan ihan pakko hankkia pitkähihaisia paitoja lisää.

Viikonlopun riemu oli suunnaton, kun löysin kaapistani joskus ostetun valkoisen neulepaidan. Hintalaput sun muut olivat vielä paikallaan. Riemu oli vielä suurempi, kun tajusin paidan mahtuvan päälleni vielä tovin verran. Yksi ostos siis vähemmän. Muutama normaalikokoinen paitapusero menee vielä nippa nappa kiinni, kiitos stretch-materiaalin. Napitkaan eivät vielä huuda kostoa. Kuitenkin epäilen suuresti, että vaatekaupoille tästä vielä joutuu kuukauden kuluessa lähtemään.

Äitiysvaatteiden ostaminen on melkoinen haaste. Vaikka asun eräässä Suomen suurimmista kaupungeista, niin äitiysvaatteita myyviä liikkeitä on vähän. H&M oli viime raskaudessa pelastukseni, tämän syksyn äippävaatteet ovat syvältä paikasta jonne aurinko ei paista. Ja koska omaan noin normistikin kokolailla uhkean ulkomuodon, niin muista kaupoista on hankala löytää sopivan kokoisia vaatteita (huokeaan hintaan). Nettikaupoista toki vaatteita löytyy, mutta jos ulkomailta tilailee, niin palauttaminen voi olla melko hankalaa. 

Täytynee vaan penkoa uudemman kerran tuo mystinen vaatekaappi, josko sieltä vielä jotain käyttökelpoisia vaatteita löytyisi..