Minä olen kaikkea muuta kuin siisti ja järjestelmällinen ihminen. Mutta on tiettyjä asioita, joissa sekaisuus ahdistaa. Kuten astiakaappi, lakanakaappi ja kirjahylly (meillä kirjat on pääsääntöisesti hyllyssä aakkosjärjestyksessä). Muissa asioissa ei ole niin väliä (ja tämä tekee Miehen hulluksi vähintään kaksi kertaa viikossa). Minulla siis vaan on äärimmäisen hyvä sekasotkunsietokyky.

Esine joka tekee minut hulluksi monta kertaa päivässä on käsilaukku. Naisen käsilaukku on perinteisesti ollut vitsien aihe. Sieltä löytyy vaikka mitä. Minultakin löytyy joskus kuopuksen vaippoja, lasten vaihtovaatteita jne. Valtaosa markkinoilla olevista käsilaukuista on mallia säkki. Sinne siis lastataan tavaraa, ja toivotaan että ne löytyisivät tarvittaessa. Yleensä eivät, joten käsilaukusta muodostuu musta aukko, jonne kaikki tavarat hukkuvat. Minä haluaisin käsilaukkuuni oman lokeron lompakolle, oman A5 kokoiselle kalenterille, paikan kynille, viivottimelle, rullamitalle (neulojan apuväline), puhelimelle tai parille, lenksun avaimille. Lisäksi vetoketjullinen pikkutasku tamponeille/siteille. Ja sit isompi lokero kaikelle muulle (käsityöt ja ohjeet, lasten juomapullot/pillimehut, karkit, rusinat, vaihtovaatteet ja kaikki muu sellainen, jota työssäkäyvä äiti nyt tarvitsee). Mistään en ole toistaiseksi löytänyt vaatimuksiani täyttävää laukkua. Yleensä ne ovat kovin kovin rumia, eivät siis vetoa naiselliseen puoleeni yhtään.

Paras laukkuostokseni ikinä oli joskus jenkkilästä ostamani Donna Karanin pikkulaukku Saksin outlet-myymälästä. Sinkkuaikoina laukku oli kovin kätevä, kun sinne mahtui biletysiltaa varten kaikki tarpeellinen: rahapussi, puhelin, avaimet ja huulikiilto. Laukku on minulla edelleen, mutta kun tarvitsen työkäyttöön vähän tilavampaa laukkua, niin se ei voi olla päivittäisessä käytössä. Jos jollain on hyviä vinkkejä kohtuuhintaisista vaatimukset täyttävästä käsilaukusta, otan kaikki ilolla vastaan. Mut älkää pliis Marimekkoa, kun olen varmaan se ainoa suomalainen nainen, joka ei tykkää juuri mistään Marimekosta.

Edittiä pukkaa: Kommenteissa Sanna kertoi tuotteesta BagPod. Koska en ollut kuullutkaan moisesta, rupesin googlailemaan. Ilmeisesti siis muillakin maailman naisilla on sama ongelma kuin minulla (mm. työpaikkani kesätyöntekijällä). Ja ratkaisuja ongelmaan on keksitty. On jo tuo mainittu BagPod, sitten lisägoogletuksella löysin DivideAndConquerin ja Purseketin. Ja varmaan siis löytyy muitakin. Jos jollain on vinkkejä suomalaisista vastaavista tuotteista (tai on halukas tekemään tuollaisia), laittakaapa kommenttia kommenttilootaan tai sähköpostia osoitteesen myrkytar(at)gmail.com.