Tuossa taannoin mainitsin, että takapihallemme tarttis kiiruusti tehrä joittain. Nyt on tehty. Nyt vasta tajusin, että olis tietty voinut ottaa kuviakin, mut eipä otettu sitten. Vanha "terassi" on purettu. "Terassi" siis koostui puisesta rungosta, jonka päälle oli ladottu kestopuulaattoja. Ja kun sanon runko, tarkoitan että pihasta oli valittu alue, joka oli sitten kehystetty kestopuulla. Alueen (koko ehkä noin 3x4m) keskelle ei luonnollisestikaan oltu laitettu mitään tukipuita tms. Laattojen ja kuitukankaan alla ei suinkaan ollut hiekkapohjaa, vaan multaa. Jonka vuoksi siis jokainen laatta oli vinksallaan eri suuntaa, ja kun vesi ei päässyt laattojen päältä muualle kuin multaan, oli ihme ettei homehtunutta terassimateriaalia löytynyt kuin vähän. Laatat on nyt kuskattu odottamaan jatkotoimenpiteitä (=kaupungin ongelmajäteauto hakee ne samalla kuin rikki menneen jääkaappimme), ja multaa kaivettu noin 7 cm syvyydeltä pois.

Kunhan saamme terassin alueen kaivettua, päälle laitetaan suodatunkangas ja kivituhkaa. Sen jälkeen alan värväämään lisää vapaaehoisia terassitalkoolaisia. Takapiha on just tällä hetkellä vielä karmeemman näköinen kuin ennen kunnostustöiden alkamista :D Alkuperäisen suunnitelman mukaan  terassi piti kattaa. Tarkemmin asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että kiinteä katos pimentäisi olohuoneemme (terassi siis rakennetaan olohuoneen kohdalle), ja koska olohuoneessa on miltei parin neliön kokoinen ikkuna, en todellakaan halua tehdä huoneesta talveksi pimeää loukkoa. Joten vaihtoehtoiset ratkaisut olivat joko valmis kangaskatos tai iso päivänvarjo. Erilaisia vaihtoehtoja pohdittuamme olemme (ehkä) päätyneet ostamaan kolmimetrisen varjon.

Terassin lisäksi takapihalle tulee lasten hiekkalaatikko. Laatikko on jo ostettu ja kasattu ja odottelee loppusijoituspaikan löytymistä, sekä hiekkaa. Vielä kun joku kertois miten helkutissa päsee eroon takapihalle pesiytyneistä nokkosista ja sais vadelma- sekä syreenipuskien alut kuriin, niin alkais olla kohta siedettävän näköinen piha.