Vaikka edellisessä kirjoituksessani nurisin kaupunkimme terveyspalveluista, niin joku meillä toimii. Nimittäin uusi ihana lähikirjastomme. Se on paitsi mukava paikka lapsille ihanine lastenosastoineen, myös aarreaitta käsityöihmiselle. Viimeksi bongasin hyllystä vuonna 2013 ilmestyneen Vedis Jonsdottirin Islantilaisia neuleita -kirjan. 

9789513173197_frontcover_final_medium.jp

Kuva kirja.fi

En varsinaisesti ole mikään paksujen kirjoneulepaitojen ystävä, mutta islantilaiset neuleet vaan ovat kauniita. Mukana oli muutama modernimpikin neulemalli, joista jokunen saattaa päätyä puikoille. Saattaapa kirja eksyä omaankin hyllyyn, jos joskus sattuu sopuhintaan tulemaan vastaan jossain. kaiken kaikkiaan jälleen kerran upeasti tehty neulekirja. Tai sitten saatan vaan olla niin Islannin lumoissa, että olen puolueellinen.

Edellisen lisäksi tarttui samasta hyllystä mukaan, jälleen kerran, Pipo on pääasia. 

878_l_pipo_on_paaasia72ppi.jpg

Kuva: Minerva

Kirja on kotimaisten huippuneulesuunnittelijoiden (Niina Hakkarainen, Suvi Heikkilä, Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Kristel Nyberg) työtä ja kerrassaan loistava teos. Pipojen lisäksi sekaan on mahtunut muutama muukin asusteohje ja selkeät tekniikkasivut. Jos tarvitset pipo-ohjetta, löytyy se varmasti tästä kirjasta.