Hip hei! Meillä on kinkku jääkaapissa sulamassa ja kuusi etupihalla odottamassa aatonaattoa ja sulatusta. En tiedä muista talouksista, mutta ainakin meillä käydään joka ainoa vuosi vääntöä siitä ostetaanko valmiiksi paistettu kinkku vai itse paistettava, sekä siitä että hankitaanko meille oikea kuusi, muovikuusi vai ei kuusta ollenkaan. Tähän saakka olen saanut tahtoni läpi, eli kinkku paistetaan kotona ja meillä on ihan aito kuusi, mutta jossain kohtaa varmaan pitää minunkin taipua Miehen tahtoon. Minulle se joulun tuoksu (=kuusi, kinkku, hyasintit, joista viimeinen muuten puuttuu) on yhtä tärkeä osa joulua kuin kaikki muukin oheistoiminta (=muu ruoka, aika perheen kanssa ja ne lahjat).

Minun jouluni alkaa puolenpäivän aikaan joulupuuron syönnillä. Sitten, mikäli suinkin vaan ehditään, kuunnellaan joulurauhan julistus. Jossain kohtaa käydään hautausmaalla, joskin tänä vuonna saattaa hautausmaa jäädä väliin mikäli pakkanen oikeasti laskee liki 30 asteeseen. Lasten kanssa joulua ei ole kotona vietetty aiemmin, esikoisen ekaa joulua ei oikein voi laskea, kun poika oli 4 kk eikä varmaan tajunnut asiasta hönkäsen pöläystä. Viime jouluna olin niin paksuna, etten vaan jaksanut kotona laittaa kotia juhlakuntoon, joten olimme aaton Pikkusiskon luona. Mutta tänä jouluna vietämme joulun kotona. Mitä ilmeiseimmin Joulupukkikin saattaa meillä vierailla ihan henk.koht. mut katsotaan nyt. Pukkia käytiin kaupungilla katselemassa, esikoinen ujosteli ja kuopus pelkäsi niin et oli tulla poru. Odotettavissa saattaa siis olla itkua ja parkua. Mies puolestaan on laittanut pystyyn veikkauksen et kuinka monta kertaa pojat kaataa pyhien aikana kuusen.

No juu, tuli se pukki tai ei, niin lahjat meillä jaetaan päivällä. Jos pukki ei tule, lahjat laitetaan kuusen alle poikien päiväunien aikana. Sit on lapsilla aikaa leikkiä niillä leluilla, eikä tarvi illalla kiukutella ettei ole saanut riittävästi leikkiä. Mietinpä tuossa jopa, että jos pukki käviskin aattoyönä, ja pojat sais lahjat heti aamulla. Mutta katsotaan nyt.

Minulla olis vielä yksi kokonainen päivä töitä jäljellä, ja aatonaattona alkaa loma. Kai sitä yhden päivän jaksaa vaikka päälläseisten jos niikseen tulee, vaikka mieli lomalle palaakin. Oikein tunnelmallista joulunodotusta kaikille lukijoille tasapuolisesti.