Minä olin yksi niistä, jotka seurasivat jännittyneinä lakialoitteen läpimenoa ja itkin ilosta, kun laki eteni. Asia ei varsinaisesti kosketa minua henkilökohtaisesti mitenkään. Olen hetero, jonka lähipiiri koostuu pääsääntöisesti heteroista. Hyviin ystäviini kuuluu seksuaalivähemmistöjen edustajia, osa sinkkuja, osa parisuhteessa. He ovat ihan tavallisia ihmisiä, osan olen tuntenut toistakymmentä vuotta. 

Olen pöyristynyt tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista esittävän lakialoitteen saamasta kannatuksesta. En ymmärrä miten kahden toisiaan rakastavan aikuisen ihmisen avioliitto voi olla joltain pois. Argumentit ovat koomisia. Vedotaan lapsiin, Raamattuun, Jumalaan, normaaliuteen. Olen lukenut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Enkä edelleenkään ole saanut yhtään hyvää vastausta siihen, miksi Suomessa tulisi olla jokin ihmisryhmä, joka on selkeästi epätasa-arvoinen muihin nähden ja ihan lain hyväksymänä. Ja tähän kohtaan on nyt ihan turha tulla sössötämään mitään siitä että jos tämä laki hyväksytään, niin kohta pitää hyväksyä ihmisten ja eläinten väliset avioliitot tai pedofiilien ja lasten suhteet. Ei pidä, eikä tule tapahtumaan, koska näissä tapauksissa se toinen puoli (eläin ja lapsi) eivät ole siinä asemassa, että pystyisivät suostumustaan suhteeseen antamaan. Ja sitä paitsi, seksi alle 15 vuotiaan lapsen kanssa on rikos, ja näin tulee ollakin.

Usein käytetty lyömäase on Raamattu. Harva Raamatulla lyövä kuitenkaan tietää, että siihen aikaan, kun Raamattu on kirjoitettu, homoseksuaaliset suhteet olivat erittäin yleisiä. Rooman valtakunnan aikaan jopa niin yleisiä, että uuden uskonnon (=kristinusko) pyhään kirjaan kirjoitettiin sääntö, jossa seksin tuli olla vain miehen ja naisen välistä. Homosuhteet eivät tuohon aikaan olleet mitenkään moraalisesti tai lakienkaan mukaan väärin, vaan tällä asetuksella haluttiin erottua valtaapitävistä ja turvata uuden uskonnon jälkikasvu.

Sinällään en ymmärrä miten valtion lakimuutoksesta tuli yhtäkkiä uskonasia. Minun ääneni seuraavissa vaaleissa menee sille puolueelle, joka aktiivisesti ajaa kirkon ja valtion erottamista toisistaan. 

Toinen suosittu lyömäase ovat perheet, lapset ja avioliittoinstituutio yleensä. Sateenkaariperheet ovat kuulemma uhka ns. normiheteroperheille. Miten? Jos minun naapurissani asuisi sateenkaariperhe, en tajua miten ihmeessä se vaikuttaa minun perheeseeni millään lailla. Heteroaviomiehestäni tuskin tulisi homoparin läheisyydessä homoa, tai minusta lesboa. Lapset varmaan voisivat jotain kysyä, mutta heille kertoisin, kuten olen jo esikoiselle kertonutkin tämän kysyessä mikä on homo, että jotkut pojat tykkää tytöistä ja toiset pojista eikä kummassakaan ole mitään väärää. Eli toisissa perheissä on äiti ja isä, toisissa äiti tai isä ja joissain perheissä voi olla kaksi äitiä tai kaksi isää.

Ja se, että lapset sateenkaariperheissä joutuvat kiusatuksi, on taas ihan höpönhöpöä. Kiusatuksi joutuu ihan mistä tahansa syystä, joskus täysin syyttä. Valtaosa kiusatuista on heteroperheiden lapsia. Kuten minä. Ehkä heteroperheet pitäisikin kieltää, kun niiden lapsia kiusataan? Enemmän epävarmuutta lapsille aiheuttaa se, että heidän perheillään ei ole virallista asemaa kenekään silmissä, kuin se että joutuuko kiusatuksi vai ei. Ja se että lapsillä pitää olla äiti ja isä on jotenkin huvittavaa. Koska kaikilla lapsilla ei ole äitiä tai isää. Pitääkö samalla kieltää sinkuilta lisääntyminen? Jos heillä ei ole aikomustakaan hankkia sitä puolisoa perheeseen, vaan ainoastaan se lapsi. Eikä tuo lapsella pitää olla äiti ja isä poista sitä tosiasiaa, että sateenkaariperheita on ja tulee aina olemaan. Aivan kuten tasa-arvoisen avioliittolain eestaas hinkuttaminen ei poista sitä, että Suomessa on homopareja ja tulee aina olemaan.

Mutta jos asetetaan tilanne siten, että avioliitto kielletään ihmisiltä, jotka tykkääväät tietynlaisesta seksistä. Ainoa oikea, lain hyväksymä tapa harrastaa seksiä ja pitää siitä on perinteinen lähetyssaarnaaja. Ja jos pidät muusta, et saa avioliittolupaa. Tai vaikkapa vielä näkyvämpi ominaisuus. Kielletään avioliitto kaikilta, jotka ovat alle 155 cm tai yli 195 cm. Koska noiden pituuksien sisällä olevat ovat normaaleja ja ulkopuolella eivät. Tai vaihtoehtoisesti päästäksesi naimisiin sinulla on oltava kaikki jäsenet tallella. Jos sinulta puuttuu sormi, on amputoitu jostain syystä jalka tai käsi, et pääse naimisiin. Koskajumalaloiihmisenomaksikuvakseenjasilläkuvallaonvarmastikaksikättäkymmenensormeajne. Kuinka moni meistä olisi valmis hyväksymään avioliittokiellon näillä säännöillä? Ai, ei kukaan? Ylläri..