En ole kadonnut blogistaniasta mihinkään, työt, joulu ja neulominen vaan ovat pitäneet minut kiireisenä.

Minä en tehnyt uuden vuoden lupauksia. En aio viettää tipatonta tammikuuta, enkä aloittaa uutta liikuntaharrastusta. Aion kokonaisvaltaisesti paneutua omaan hyvinvointiini. Ensimmäinen askel oli eilen, jolloin päätin vähentää herkkujen syömistä. Tämä siksi, että talvivaatteet kinnaa päällä ja peilistä katsoo vastaan entistäkin läskimpi minä. En aio luvata laihtua 10 kiloa rantakauden avajaisiin mennessä, vaan aion ruveta syömään paremmin. Eilinen päivä meni herkuitta. Söin terveellisen lounaan, välipalaksi appelsiinin, päivälliseksi kermaista kanaa. Iltapalaksi leipää, jogurttia ja mysliä. Lisäksi valmistin törkeän hyvän smoothien, johon ohje alla.

Myrkyttären jämäsmoothie:

1 miltei ylikypsä banaani

1 appelsiini

1 päärynä

maustamatonta jogurttia

Appelsiini puristetaan mehuksi, banaani ja päärunä kuoritaan ja pilkotaan. Hedelmät surautetaan blenderissä mössöksi ja lisätään mukaan loraus maustamatonta jogurttia.

Ohjeesta tulee kaksi pienempää tai yksi iso annos, noin 6 dl riippuen luonnollisesti jogurtin määrästä ja hedelmien koosta.

Pelkkä hedelmäsmoothie ei pidä nälkää ainakaan minulta pois, joten jogurtti proteiineineen auttaa tähän. Yhtä hyvin voisi sekaan laittaa vaikkapa proteiinirahkaa. Smoothie oli yön jääkaapissa ja hörpin sen aamiaiseksi ennen töihin lähtöä. Miltei ylikypsät hedelmät toivat juomaan makeutta, joten sokeria ei tarvinnut lisätä lainkaan, ja tästä tykkäsivät meidän lapsetkin, jotka normaalisti ovat hyyyvin epäluuloisia äidin hedelmämössöjä kohtaan. 

En siis aloita taaskaan laihdutuskuuria, vaan pyrin muuttamaan ruokailutapojani terveellisemmäksi. Jossain kohtaa, kun syömäpuoli on taas hallinnassa, lisäilen mukaan vähän liikuntaa.