Kuten on tullut kerrottua, esikoinen omaa melkoisen sanavaraston ja kaksivuotiaaksi puhuu käsittämättömän hyvin ja ymmärrettävästi. Keneen lie poika tullut, kun molemmat vanhemmat ja molempien puolien suku ollaan niin mahdottoman hiljaisia...

Ihan kaikkea ei kuitenkaan meinaa aina äiti ja isikään ymmärtää. Vai mitäs veikkaatte otsikon sanojen olevan? No, sököäälin on tietty kaukosäädin. Ihan luonnollisesti. Että ovatpa aikuiset tyhmiä, kun eivät ymmärrä edes kymmenennen kerran jälkeen lapsen etsivät kaukosäädintä. Yhtenä päivänä taas poika hoki napapäivää. Ja Miehen kanssa sentään tovi mietittiin, että mitä ihmettä se tarkoittaa. Kun kaikilla perheenjäsenillä oli vaatteet päällä, että ei ihan napasillaankaan oltu. Kunnes Mies hoksasi, että vapaapäiväähän se tarkoittaa. Pieniä turhautumisen hetkiä aina aika ajoin on havaittavissa puoli ja toisin, kun ei meinaa sitä yhteistä ymmärrystä kaikilta osin löytyä.

Joskus olis ihan kiva tietää miten noiden pikkuihmisten päässä oikein liikkuu. Tänä aamuna viedessäni Jannea hoitoon, oli päiväkodin pihalla lumen päälle käynyt huoltomies heittämässä hiekkaan. Oli siinä äidillä naurussa pitelemistä, kun poika huomautti, että kato äiti, täällä on satanut hiekkaa. Pelasti maanantaiaamun ihan kybällä.