Ilmeisesti vanhempieni aviokriisi ahdistaa minua enemmän kuin huomaankaan. Hullua sinällään, koska olen aikuinen ihminen ja asunut poissa kotoa 18-vuotiaasta saakka.

Ensimmäisessä unessa äitini ja isäni olivat päässeet jo puheväleihin. Juttelivat ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin niistä ihan arkipäiväisistä jutuista. Ja minusta tuntui hyvälle.

Toisessa unessa jäin exäni kanssa lumimyrskyn takia jumiin mummolaan, jossa oli koko suku koolla. Olin suutuksissa aikataulunjen pettämisestä ja raivoissani kaivoin auton lumipenkan alta käsin, kun ei sattunut lapiota lähietäisyydelle (minut livenä tuntevat tietävät, että raivoni on kamalaa ja että todellakin pystyn äkäpäissäni vaikka mihin). Äiti oli sillä aikaa keittänyt kaksi kuppia kahvia. Kaksi kuppia kymmenelle hengelle. Tämä kippasi minun kuppini nurin totaalisesti ja lopulta sanoin äidille, että en aio tulla kotona käymään ennen kuin ovat saaneet isän kanssa asiansa selvitettyä. Että kukaan kestä tuollaista.

Kolmas uni liittyi uuteen työhöni. Toivottavasti ensimmäinen päivä töissä sujuu paremmin kuin tuossa unessa.. Olin pahasti myöhässä, enkä ymmärtänyt mistään mitään. Luin kirjaa työhön liittyen ollakseni tekevinäni jotain.

Ja tässä tulkintaa:

Auto. Auton ajaminen merkitsee sisäistä levottomuutta ja enteilee muutosta. Autoon nouseminen kertoo, että suunniteltu matka muuttuu.

Isä. Tulet tarvitsemaan jonkun toisen neuvoja. Jos näet unta kuolleesta isästäsi, rakastettusi pettää sinut.

Kirja. Kirjan lukeminen unessa on hyvä enne, lupaus menestyksestä. Kirjastossa lukeminen kuitnkein heijastaa tyytymättömyyttä ja ennakoi uuden oppimista.

Talvi on huono enne. Se ennakoi sairautta ja epäonnistumista töissä.

Äiti. Jos näet äitisi sellaisena kuin hän tänään on, enne on todella hyvä. Keskustelu äidin kanssa tuo hyviä uutisia. Väsynyt tai kuollut äiti merkitsee surua.

Että tasaisesti hyviä ja huonoja enteitä...