Meillä on taas lunta. Ja vähän pakkastakin, että saattaapi olla, että pari päivää saadaan nauttia talvesta. Tuntuu ihan eri tavalla jouluiselta. Saimme lopulta hankittua takapihalle jouluvalot, joten jotain koristeita on meilläkin.

Joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Nyt on sitten alkanut se perinteinen pakko-keksiä-jotain-tosi-hyvää-leivottavaa-kausi. Olen hamstrannut leivontaohjeita enemmän kuin isohkon leipomon tarpeisiin. Viikonlopuksi ajattelin leipoa luumu-rommi-juustokakkua, jonka ohje oli Meidän Talo lehdessä. Kunnia-asianani kun on ollut vuosikausia keksiä äidilleni jotain hyvää tarjottavaa, muuta kuin tämän omatekemää. Viime aikoina on ollut aika hiljaista sillä rintamalla sattuneesta syystä. Mutta nyt aion yllättää. Toivottavasti positiivisesti :o) Jotkin tarjoamistani leivonnaisista ovat päätyneet äitini kahvilan hyllylle. Että ei tässä ihan poropeukaloita olla..

Muuten meillä ei juurikaan jouluksi leivota. Piparit tulevat kaupasta ja joulutortut pakastetaikinasta. Jos hyvin käy, niin pullaa paistan aattona, kaupan taikinasta tosin, mutta saadaanpahan edes vähän pullan tuoksua.