Tämän päivän lehdety toitottivat kuinka huippukokki, huippu hot Gordon Ramsay *huokaus* antoi murska-arvostelut suomalaiselle perinneruoalle. Tapaus on saanut suomalaiset jälleen kerran kuohuksiin.

Mutta oikeasti, mietitäänpä nyt mitä ihanalle Gordonille tarjottiin: Mämmi:. Aika moni tuntemani SUOMALAINEN pitää mämmiä kuvottavana, eikä suostu koskemaan siihen tikullakaan. Itse syön mämmiä tasan kerran pääsiäisen aikaan ellei muuta vaihtoehtoa ole. Leipäjuusto ja lakkahillo: Eihän leipäjuusto oikeasti ole mitenkään miellyttävä kokemus syödessä. Kuin kumia pureskelisi. Minulla voi mennä vuosia etten syö leipäjuustoa. Ja lakkahillo menettelee aika ajoin. En siis mitenkään ylitsevuotavasti pidä lakkahillon tai ylipäätään lakan mausta. Ainoa mielestäni oikeasti herkku näistä aineksista on uunissa kerman kera kuumennettu leipäjuusto lakkojen keralla. Karjalanpiirakat ja munavoi: On ainoa listassa josta olen Gordonin kanssa eri mieltä. Ne ovat hyviä. Toki jos hänelle on tarjottu perusmarkettipiirakkaa, en ihmettele yhtään hänen kommenttiaan. Oikea Karjalanpiirakka tehdään ruistaikinaan.

Minä siis olen Gordonin kanssa samaa mieltä suomalaisista perinneruoista. Eivät ole yltiöherkkuja ne. Toisaalta taas, en ikinä laittaisi vapaaehtoisesti suuhuni brittien herkkua munuaispiirakkaa saati skottien haggista. Hyi yök. Pelkkä ajatuskin oksettaa. En myöskään ihan hurraa fish and chipsille, joka kuulemani mukaan on hyvää. Mutta kaikesta huolimatta Gordonissa on vaan sitä jotain...

Toinen uutinen joka pisti silmääni oli se, että suomalainen yritys on aloittanut yhteistyön sveitsiläisen firman kanssa. Yritykset puristavat vainajan tuhkasta timantteja. Ihan kiinnostava idea. Helpompaa kuin hautausmaalla käyminen. Ja sairas mieleni kehitti heti ideaa. Onnettoman avioliiton jälkeen, voi edesmenneen siipan tuhkan puristaa timantiksi ja istuttaa kiven uuteen vihkisormukseen. Voisi saada ihminen mieletöntä tyydytystä siitä kun edesmennyt puolisko joutuisi seuraamaan uutta onnea kivenä. Tai pihtaripuolison tuhkasta voisi teettää kaulakorun jossa kivi killuu rintojen välissä. Joko omien tai sitten vaikkapa uuden vaimon..