Meillä leivottiin tänään pullaa. Korvapuusteja noin tarkemmin sanoen. Kun tiedossa oli ja on edelleen hirvittävä vierasrysäysä. Anoppi kävi tänään aamulla, äiti ja tämän ystävätär iltapäivällä ja Pikkusisko, Pikku-Rinsessa ja J huomenna.

Kyllähän minä leivon vaikka mitä muuta, mutta en pullaa. Pullaa en vaan saa onnistumaan. Taikinasta tulee liian hiivaista, pullista kuivia ja kovia, täysin syömäkelvottomia siis. Vielä kamalammaksi asian tekee se, että äitini ja mummoni ovat suorastaan kuuluisia pullanleipomistaidoistaan, molemmat leipovat, tai mummoni tapauksessa leipoi, sitä työkseen. Suorastaan hirvittäväksi asian tekee se, että Mies tykkää pullasta ihan hirvittävän paljon. Ja joutuu sitten naimisiin sen maailman ainoan naisen kanssa, joka ei saa pullan pullaa onnistumaan. Onneksi äitini on pelastanut tilanteen toimittamalla kassikaupalla pakastepullaa akuutteihin tilanteisiin, joita on aika lailla meidän taloudessamme.

Tänään kuitenkin tartuin härkää sarvista ja päätin leipoa pullaa. Kun äiti on lomalla, eikä pullatoimitukset sieltä suunnalta pääse jatkumaan ennen kuin parin viikon päästä. Ja kyllä, niistä tuli nättejä ja hyvän makuisia. Olin suorastaan ylpeä itsestäni. Ja missä se ketunhäntä sitten piilee? No siinä, että se taikina oli suoraan kaupan pakastealtaasta. Myllyn Parhaan tekemää. Pelastaa kehnommankin perheenemännän häpeältä ja parhaimmankin aviomiehen toivottoman vaimon kelvottomien tekeleiden syömiseltä. Suosittelen! 

Loppuun on ihan pakko lisätä, että oli muuten aivan ihanaa kun kotona tuoksui tuore pulla. Jonkun pitäisi keksiä ilmanraikastin, joka tuoksuu tuoreelta pullalta. Toimisi ainakin minun mielestäni myös erinomaisena aromaterapiana. Ajatelkaa nyt, vaimon töpättyä kotitöissä pahemman kerran, vaikka sitten olisi laittanut epähuomiossa kaarituelliset rintaliivit pyykkikoneeseen ilman pyykkipussia ja se kaarituki olisi sitten niistä rintaliiveistä irronnut ja rikkonut koko perhanan koneen, niin tilanteen selvittämistä takuulla pehmentäisi se, että miehen tullessa kotiin siellä tuoksuisi tuore pulla. Kun mies kuvittelee saavansa tuoretta pullaa, niin se pesukoneen rikkoutuminen voi epähuomiossa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta sisään, ja säästytään niin pirunmoiselta perheriidalta.. (Ja edellä kuvattu tilanne on täysin hypoteettinen)