Ihana työpaikkani tarjoaa 6 ylimääräistä palkallista vapaapäivää vuodessa myös meille toimihenkilöille. Ja perjantai oli niistä tämän vuoden ensimmäinen. Sain siis viettää nejän päivän viikonlopun. Vappuaattona olimme J:n luona iltaa viettämässä, hyvät oli bileet, sima oivallista ja ruokaa riittävästi. Ja seura toki loistavaa. Kiitokset. Vappupäivänä Mies halusi marssille, itse kannustin reitin varrella. Työväen juhlan kunniaksi kävimme Vapriikissa. Pääosaa näytteli Tampere 1918 näyttely, mutta toki kiersimme mm. Dora Jungin näyttelyn sekä kenkämuseon. Jääkiekkomuseon ja pari vakituista näyttelyä jätimme väliin, koska ne olimme molemmat jo nähneet. Tampere 1918-näyttelyä on kehuttu, eikä suotta. Näyttely oli kaiken kaikkiaan hienosti toteutettu, ja katseltavaa riitti. Ja hinta koko museokeskuksen kaikkiin näyttelyihin oli huikeat 5€. Kulttuuri ei aina ole kallista eikä tylsää. Illan vietimme grillaten ja saunoen.

Mies-polo joutui perjantaina töihin, mutta hyvitykseksi kurjuudesta yritin olla hyvä vaimo ja tehdä kotitöitä ihan oma-aloitteisesti. Tuloksena mm. lopultakin istutetut basilikat, kaksi koneellista pestyä pyykkiä, koneellinen tiskattuja tiskejä, 5(!) valmista hääkutsua, loput 20 ovat vielä puolivalmistilassa, ja luksusten luksusta, Miehelle lämmin ateria tämän töistä tullessa.

Aurinkoisen perjantai-illan vietimmekin sitten Ideaparkissa. Kallis, muttei onneksi ihan turha reissu. Sain yhden äitiyspaidan (tai siis ostin..), vihkisormuksen ja vaunut (malli Carat, vaunuissa oliivin- ja pistaasinvihreää). Vaunut toki ovat hiukkasen ajoissa ostetut, mutta saimme ne sopuhintaan 299 ja haluamaani väriä myytiin kuin häkää, en vaan uskaltanut jäädä odottamaan kesää. Ja pakkohan nekin on jossain vaiheessa oikeesti hankkia. Lisäksi sain kuin sainkin kaksi isoa ruukkua takapihaa koristamaan.

Tämä päivä on vietetty ulkona. Aamulla multaa hakemaan, ja sitten istutushommia. Ruukkuihin istutettiin hernettä sekä salaattia, tilliä ja ruohosipulia. Lisäksi saimme kaikki rojut siivottua kuistilta pois, joten kelpasi siinä sitten istuksia ja nauttia auringonpaisteesta. Ja grillata kanaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaatteja...

Edessä on vielä yksi vapaapäivä, on aivan uskomattoman ihanaa viettää yhteistä aikaa kaksin Miehen kanssa ihan kotioloissa. Ensi viikonloppu taas juostaan paikasta toiseen synttäreiden ja äitienpäivän vuoksi. 6 viikkoa kesäloman alkuun..