Kun tässä nyt ollaan viimeiset kirjoitukset menty tällain listaamalla, niin jatketaan samaa rataa..

Vauvaperheessä ihan ehdottomia ovat:

  1. Hyvät hermot. Nämä on ollut meillä vähän hakusessa, kun Hermannilla on vatsavaivoja ja itkua ja kitinää riittää läpi vuorokauden ja äipän uni on vähän sitä sun tätä. Että ostettais sellaisia halvalla (hermoja siis), käytetytkin käyvät, kunhan ovat hyvät.
  2. Sideharsot. Toimivat peittona, pukluliinoina, nenäliinoina, vaatteiden suojina, pyyhkeinä, vaipanvaihtoalusina, pesuliinoina ja ruokaliinoina isompana kun niille on tarvetta. Jotkut jopa käyttävät niitä vaippoina :)
  3. Itkuhälytin. Kätevä ulkona nukuttaessa, mutta toimii myös sisätiloissa.
  4. Suklaa, koska jos kohta 1 ei ole ihan hallinnassa, niin suklaa auttaa.
  5. Kahvi auttaa heräämään henkiin niiden öiden jälkeen, jolloin ei ole kovin hyvin nukuttu.
  6. Kantoliina, jos vauva sattuu olemaan kovin läheisyyden kipeä ja etenkin jos jaloissa pyörii yksi tai useampi lapsi ennestään. Jää kädet vapaaksi puuhastella kaikkea muuta (esim. syödä).
  7. Lypsymaito, siis se omatuotanteinen. Pääsee äitikin joskus kotoa pois ilman vauvaa. Juu, korvikkeet on keksitty, mutta kun tuota omaa kamaa tulee lypsettäväksi saakka, niin sitä sitten pakastellaan hätävaraksi.
  8. Pyykkikone, tiskikone, yleiskone, uuniruoat, koska nämä helpottavat vaan arkea ihan suunnattomasti ja jättävät aikaa vaikkapa blogin päivitykseen.
  9. Internetti, josta löytyy vertaistukea, shoppailumahdollisuuksia ja ajanvietettä. Ja ennen kaikkea joskus jopa ihmisiä joilla on asiat vielä huonommin kuin vatsavaivaisen vauvan äidillä, joka kärsii suunnattomista univeloista.
  10. Hyvä muisti. Ainakin minä aion muistaa joka ikisen kello kuuden herätyksen ja sitten kun nuo pojat ovat teini-iässä ja haluaisivat nukkua pitkään, niin rupean huutamaan kuudelta. Ja jos hyvä muisti puuttuu, niin myös blogi käy hyvänä muistuttajana jokaisesta valvotusta yöstä ja kireestä pinnasta.

Ja vaikka nyt pipo kiristää ja tuntuis että mielummin pötköttelisin rantalomalla jossain ilman lapsia, niin en ihan helposti vaihtaisi tätä pois. Vauva-aika vaan on niin pelottavan lyhyt, että sitten kun nuo lapset ovat niitä kiukkuisia teinejä, sitä takuulla toivoo, että olisivatpa vielä vauvoja ja roikkuisivat (äidin) tississä kiinni ja suurin murhe olis nämä vähäuniset yöt ja vatsavaivat.