Sitä pitää oikein ihmetellä, että miten ihmeessä äiti-ihminen edes viitsii yrittää laittaa joka aamu itselleen puhtaat vaatteet päälle. Kun aamupuuron jälkeen ne vaatteet ovat jo puurossa. Lapsi kun rakastaa äitiä ihan mahdottomasti aina ruokailun jälkeen, pienillä sottaisilla käsillään. Ja kun vielä tätä nykyä tuo oma vaatevarastoni on aika suppea, käytössä on kaksi imetyspaitaa ja parit farkut, joissa voi mennä ihmisten ilmoille.

Rupesin eilen illalla ideoimaan omaa, äideille suunnattua vaatemallistoa. Kaikki ulkovaatteet ovat siinä kuran ja hiekan värisiä. Myös tuo aavikkosotilaiden maastokuosi sopisi vaatteisiin hyvin. Normaalit vaatteet taas olisivat sekoitus pissankeltaista, puklunvalkoista, puuronharmaata, mustikkasopan sinipunaista ja ketsupin punaista. Höystettynä banaanilla ja vauvankakan vihertävänruskealla. Kukaan ei huomaisi onko paita oikeasti likainen, vai onko vaan kangas sellaista. Huono puoli tosin on se, että äiti itsekin voisi unohtaa, että pitääkö paita pestä vai kuuluuko sen vaan näyttää sellaiselta kuin siinä olisi viikon einekset leviteltynä pitkin poikin.

Lisänsä tähän vaatetuskaan tuovat lähiviikkoina aloitettava sosehässäkkä. Anttihan on tähän saakka pärjännyt ihan pelkällä maidolla, mutta kohtapuoliin kai niitä soseitakin pitää antaa. Tahrojen kirjoon tullaan lisäämään ainakin bataatti, porkkana, mango- ja kuningatarsose jne jne jne.  

Tähän vaatemallistoon voitaisiin yhdistää niinikään kokonainen make over. Eriparisukat, toinen silmä meikattu, toinen ei. Hiukset laitettu, mutta unohdettu sitten laittaa hiuslakkaa, eli tulos on sama kuin olisit ihan luomuna lähtenyt aamulla ovesta ulos tai sitten huomaat yhtäkkiä perjanaina, että eipä tullut koko viikkona kammattua tukkaa... Talvella lookiin kuuluu pipon lätistämät hiukset. Ja ne hiuksethan ovat sitten kerran vuodessa kampaajan jäljiltä. Lisänä vuodenajasta riippumatta jatkuvasta pesemisestä kuivat kädet ja huonokuntoiset kynnet.

Ja tokihan tästä kaikesta voisi tehdä tosi-tv sarjan. Siinä vimpan päälle aina olevat lapsettomat stailattaisiin äitityyliin. Itse en olisi ikinä uskonut, että voisin äitilookissa lähteä kotiovesta ulos. Nyt se on ihan arkipäivää..