Olen itse pienessä mielessäni pähkäillyt näitä vaippajuttuja. Tiedän että on vielä melko aikaista asiaa miettiä, mutta mietinpä nyt kuitenkin. Ja haluaisin ainakin kokeilla kestovaippoja. Mies ei asiasta ole yhtä innostunut, mutta voihan niitä kertakäyttövaippoja käyttää myös. En nyt niin ehdoton ole. Asiaa vei eteenpäin ystävältäni saama puhelinsoitto, hän tarjosi meille lapsilleen tekemiään kestovaippoja. Ja minä suostuin ilomielin ottamaan ne vastaan. Jos homma vaikuttaa liian työläältä ja hankalalta, niin ainahan sitä voi siirtyä kertakäyttöisiin. Kestovaipoilla säästää rahaa ja luontoa, ja molemmat ovat melkoisen merkittävä asia meidän taloudessamme. Jälkimmäisestä tosin minä kannan varmaan enemmän huolta kuin Mies :)

Äitiyspakkauksessahan tulee nyt ilmeisesti useampi kestovaippa. Niitä tuossa Miehen ja J:n kanssa pyöriteltiin ja ihmeteltiin. Ilmeisesti ne flanellisen oloiset ovat niitä jotka tulevat sen muovisen sisään. Mutta mitä hittoa niillä vaipoissa olevilla lärpäkkeillä oikein tehdään? Näissä äitiyspakkauksen versioissa kun on sen sisävaipan sisäpuolelle ommeltu toisesta päästä irrallaan oleva lärpäke, jonka funktiota ei kukaan meistä tajunnut. Ilmeisesti tarvikepussista löytyy myös tarkemmat käyttöohjeet.

Jos täällä nyt joku kestovaippoja käyttävä/käyttänyt sattuu pyörähtämään, niin otan ilolla vinkkejä ja kokemuksia vastaan. Kyllä, vierailin kestovaippainfon sivuilla, ja menin entistä enemmän sekaisin kaiken maailman imuista ja taskuvaipoista. Melkein jo heitin sideharson hoitoalustalle, kun koko touhu tuntuu avaruustieteeltä..

Muuten siis raskaus on jatkunut ihan ok merkeissä. Viime torstain neuvolassa hb oli noussut jo 119:än. Paino oli pompsahtanut pari kiloa ylöspäin kiitos ylenmääräisen herkuttelun ja verenpainekin huiteli aika korkealla. Tosin verenpaineesta syytän terveydenhoitajaa. Juuri hetkeä ennen mittausta hän alkoi inttämään sokerirasitustestien tuloksista, hänen mukaansa kun minun olisi pitänyt joutua viikon seurantaan. Siitäkin huolimatta, että lääkäri viime käynnillä totesi tulokset hyviksi. Koita siinä sitten olla rauhallinen, kun nuori vastavalmistunut ja ammatti-intoinen hoitaja vakuuttaa sinulle ihan muuta kuin mitä vuosikausien kokemuksen omaava lääkäri oli kuukautta aiemmin sanonut. Voten pikkuinen pumppu nakutti vietävästi, joten oletettavasti pienelläkin kaikki on ok. Vaikka hb saatiinkiin nousuun, on olo entistäkin väsyneempi. 10h yöunet eivät ole mitään, ja päivälläkin joutuu kerran tai pari menemään pitkälleen. Mutta parempi kai se on huilailla nyt, kun vielä pystyy ja ehtii. Niitä valvottuja tunteja ja huonosti nukuttuja öitä on ilmeisesti luvassa aika lailla..