Viikkoa 18 mennään. Tapahtunut tähän mennessä:

 • 24/7 pahoinvointi on helpottanut, tällä hetkellä ollaan tilanteessa 12/7. Pahinta yökkiminen on aamuisin. Kun koneen saa käyntiin, eli tumpattua litran verran vettä elimistöön pikkuhiljaa, alkaa olo helpottamaan. Nopeassa tahdissa juotu vesi saa yökkimään. Lieneekö jotain nestehukan tapaista ilmiötä? Yökkiminen on toiseksi pahinta illalla. Hampaiden pesu saa aikaan hyvin voimakkaita reaktioita.
 • Kuppikoko kasvanut ceestä deehen. Ei oo kivaa. Tunnen itseni ihan silikonilehmäksi näillä hinkeillä. En voi ymmärtää niitä naisia jotka haluavat isontaa rintojaan kokoon DD tai suurempi. C oli kiva, D liikaa. Ja tästä ne villin huhun mukaan vielä turpoavat, kun alkaa tuo meijeritoiminta. Paisumisen lisäksi rinnat ovat aivan helvetin kipeät. Jos joskus kuvittelin että menkkojen alla rinnat olivat kipeät, ei se ollut mitään tähän verrattuna. Sitä kesti silloin n. viikon, tätä kärsimystä jo neljättä kuukautta..
 • Em. Syystä mahallaan nukkuminen ei ole mahdollista. Lisäksi kohtu on ilmeisesti kasvanut, koska vatsassa tuntuu epämiellyttävää painetta, vatsallaan ollessa.
 • Paino laskenut alkuraskaudesta reilut 3 kg. Parhaimmillaan painoa oli -5 kg, mutta nyt kun pystyn taas syömään, alkaa painokin nousta.
 • Voten liikkeitä en ole ainakaan tietääkseni vielä tuntenut. Tilastojen mukaan vauvan pitäisi olla n. 25cm pitkä näillä viikoilla, joten hiukkasen tässä ihmettelen. Tosin vatsan seudulla tuntuu kaiken laista kummaa, joten joku niistä voi olla vauvan liikettäkin. Tänään kiireen pukatessa päälle vatsassa on tuntunut sellaisia hieman terävämpiä tuntemuksia, että voiskohan nämä olla niitä liikkeitä? Kyllä, tiedän olevani vähän tyhmä näissä asioissa. J ja Minna kertoivat ensimmäisten liikkeiden tuntuvat ikään kuin kuplina vatsassa, mutta sellaisia en ole huomannut.
 • Housut eivät vielä purista, mutta ovat ehdottomasti jäämässä lähiviikkojen aikana pieniksi. Hinkkiongelmasta johtuen myös iso osa paitapuseroista on saanut jäädä kaappiin odottelemaan pienempää kuppikokoa.
 • Väsyn entistä helpommin. Tunnin päätön ravaus edestakaisin tehdassalia saa minut ihan uuvuksiin. Yöllä on pakko nukkua vähintään 9h, muuten ei jaksa olla töissä. Kävelylenkit saavat alavatsan kipuilemaan.
 • Vessassa saa ravata vähintään kerran yössä, joskus kahdestikin. Ilmeisesti myös tämä tulee yleistymään. Nukahtaminen vessareissun jälkeen on vaikeaa.
 • Kaikki saa minut liikuttumaan kyyneliin. Ihan kaikki. Ystävälliset sanat, tv-ohjelmat, muille tapahtuneet iloiset tai surulliset asiat jne.
 • Pinna on kireällä kaikista em. syistä. Tulee tiuskittua tyhjästä, pienistäkin epäonnistumisista tulee katastrofeja, pahoitan mieleni suurinpiirtein ei mistään.
 • Olen huomannut omaavani kummallisia pelkotiloja. Milloin pelkään itseni, milloin vauvan, milloin Miehen puolesta. Pelkään lähteä kauemmas kotoa ilam Miestä. Olen huolissani Miehestä, kun tämä on jossain reissussa. Pelkään että joku tekee Miehelle jotain, kun tämä tulee iltamyöhällä kävellen töistä kotiin. Pelkään että tämä alituinen sairastelu on vahingoittanut vauvaa jotenkin. Pelkään synnytystä. Pelkään vauva-aikaa kotona. Olen siis kauhusta paskajäykkänä about koko ajan jostain syystä.
 • Kaiken maailman pelkotiloista johtuen en enää uskalla mennä lastenvaateosastoille. Meille ei ole ostettu mitään vauvalle. En halua mennä lastentarvikeliikkeisiin. Vaunujen ja turvakaukalon hankinta saa minut ahdistumaan. Kai me sitten kesälomalla, minä kiukkuisena, paksuna ja hikisenä ja Mies kypsänä kierrellään vaunuliikkeitä ihan paniikissa.
 • Olen huomannut olevani täysin tietämätön vauva-asioista. Mitä kaikkea vauvalle pitää hankkia? Kuinka paljon tarvitaan vaatteita? Kelan äitiys-, isyys- ja vanhempainrahakudet saavat minut ihan paniikkiin, kun en vaan tajua.
 • Olis pitänyt tavata Mies jo 10 vuotta sitten ja perustaa perhe silloin, nyt olen ihan liian vanha tällaiseen
 • Positiivisena seikkana, alkuajan ahdistus- ja paniikkikohtaukset ovat helpottaneet, nyt ne iskevät ainoastaan ajatuksesta mennä shoppailemaan vauvatarvikkeita tai kun ajatus sivuaa synnytystä. 1 kpl nuijanukutuksia minulle kiitos!
 • Töissä kerrottu raskaudesta pomolle. Pelotti ihan törkeesti, mutta hyvin se meni. Kai.
 • Mies on onneksi ollut superihana. Ja saa ihanuudellaan minut rakastumaan itseensä aina uudelleen ja uudelleen.