Käytiin sitten viikonloppuna Miehen kanssa puutarhamessuilla. Tarkoitus oli katsastaa paljon mainostettuja ratkaisuja terasseille ja pienille pihoille. Niin täydellistä rahan hukkaa koko reissu ettei mitään rajaa. Liput 10€ kappale, ja sillä mainostettiin pääsevät neljille messuille. Ois pitäny tingata, että jos en halua kun yksille, niin pääsiskö vähän halvemmalla. Ne muut kun olivat kotimaan matkailumessut, keräilymessut ja ET-messut. Kotimaan matkailun kiersimme läpi ja söimme mahat kipeiksi karkkia. Siinä koko lailla kiteytettynä kaikkien näiden messujen paras anti.

Puutarhamessuilla oli melkein enemmän kaikkea muuta kuin puutarhaan liittyvää. Ne paljon mainostetut terassiratkaisutkin olivat pari kivetettyä aluetta suihkulähteineen. Ei siis oikeasti mitään sellaista, joka tavallisen kerros/rivitaloasukkaan pihalle edes voisi toteuttaa kohtuuhintaan. Taimi- ja sipulimyyjiä oli useampia. Ja jokaisessa paikassa niin älytön ruuhka, että myyjiltä ei pystynyt kysymään edes sitä millaisia kasveja puolivarjoisalle eteläpihallemme voisi istuttaa. Minä kun en ole mikään kasvitieteellinen nero, vaan ihan pelkkä harrastelija näissä hommissa. Parin vuoden takaiset messut olivat oikeasti aivan loistavat. Ideoita löytyi vaikka muille jakaa, näiltä  messuilta ideat olivat pahasti hukassa.

Tiedän että pari puutarhurinnaa täällä joskus vierailee. Että kannattaako marja-aronia pensasaidan alle istuttaa jotain kukkia, ja jos kannattaa niin mitä.

Oman pihan osalta krookukset kukkivat komeasti, piha on haravoitu ja "talven törröttäjät" siivottu kukkapenkeistä pois. Helmililjoistakin on tehty havaintoja. Tämän lisäksi olen jo päässyt kitkemishommiin. Loppukesästä tosin rikkaruohot saanevat valloittaa kukkapenkin ihan suosiolla, kun itse en enää taivu ja Miestä tuskin kiinnostaa.