Nuhanenä nimittäin. Kuopuksen nenä alkoi vuotaa eilen, ja aamulla oli selkeästi jo oireita kurkunpään tulehduksestakin. Kumma juttu miten se iskee Kuopukseen joka kerran kun vähänkin sairastuu. Tästä alkavat ne huonosti nukutut yöt , räkäiset, yskäiset ja kuumeiset lapset. Ja tartuuhan se tauti meihin aikuisiinkin, eipä tuota varmaan millään voi välttää. Huoh.

Meillä on ollut aivan järkyttävä viikko. Maanantaita lukuunottamatta jokaiselle illalle on jotain ohjelmaa: tiistaina kävin hakemassa Esikoiselle vaatteita naapurikunnasta, keskiviikkona oli vanhempainilta, torstaian työreissu Helsinkiin ja illalla lastentarhanopettajaksi opiskeleva nuori nainen tuli meille tekemään koulutehtäväänsä, eli tarkkailemaan 2-6 vuotiasta lasta. Kotikäynnin tarkoitus oli haastatella vanhempia ja tänään sitten hän on seuraamassa Esikoisen hoitopäivää tarhassa. Esikoinen oli ihan tulessa aamulla ja kysyi, että tuleeko se A kohta ja leikkiikö se mun kanssa jne jne (terveisiä siis vaan A:lle, mikäli satut täällä käymään, teit vaikutuksen). Ilmeisesti Esikoinenkin kovasti kaipailee pelkästään häneen kohdistuvaa huomiota.

Eilen illalla Esikoinen istui sylissäni ja ilmeisesti rintavarustukseni oli jotenkin häiriöksi. Käytiin seuraavanlainen keskustelu: 

E: "Äiti miks sulla on tissit?"

Ä: "No pojilla on pippeli ja tytöillä tissit"

E: "Mut onhan iskälläkin tissit"

I: "No on sullakin tissit"

E: "No ei ole, missä muka"

Äiti nostaa pojan paitaa ja näyttää: "Tässä."

E: "Ei se ole tissi, sen on napa!"