EU on poistanut usealta kymmeneltä kasvikselta vaatimuksiaan. Nyt saamme jo syödä käyriä kurkkuja. Miten minulle tuli mieleen, että kaverit koittavat tehdä itsensä tarpeelliseksi..

Kotikaupungissani on puhdistettu nuorten töhryjä (vanhemmat ihmiset tuskin näitä tehtailevat) 80 000 euron arvosta. Samalla rahalla olisi palkattu kouluavustajia tai esim. vanhusten ulkoiluttajia vanhainkotiin 3-4 kappaletta.

Eilisen lehden yleisönosastolla joku vanhempi kyseli miten netin saa katkaistua nuoren käytöstä automaattisesti klo 22. Olin oikeasti kuolla nauruun. Ottamalla kaapelin irti koneesta? Piilottamalla modeemin? Käskemällä sulkea koneen? Tässä pari ehdotusta. Moni muukin suositteli kyseiselle henkilölle ihan vaan koneen sammuttamista. Kuinka paljon nykyvanhemmat oikein lapsiaan pelkäävät?

Kuukauden sisällä 7000 ihmistä on saanut tiedon lomautuksista tai irtisanomisista. Ja kotimaan poliitikot jankuttivat ennen vaaleja, että maailmalla riehuva finanssikriisi ei vaikuta meihin mitenkään. Uskoikohan pääministeri itsekään sanojaan, vai koittiko vaan nuoleskella äänestäjiä?

Transsukupuolinen kirkkoherra ei voi jatkaa virassaan sukupuolenvaihdoksensa jälkeen. Kirkon uskottavuus menisi. Pappisvirka kun on piispan mukaan henkistä työtä, joten sukupuolen vaihdos vaikuttaisi työn hoitamiseen. Okei, minä olen aina kuulunut kirkkoon, mutta nämä viimeaikaiset jutut alkavat keikuttaa jopa minun venettäni. Naispappeja syrjiviä miespappeja ei saada kuriin, vaikka Suomessa on laki syrjintää vastaan. Ongelmaa hyssytellään ja annetaan "poikien olla poikia". Ja nyt sitten itse piispa vihjaa, että ko. kirkkoherran kyky hoitaa työtään laskee sukupuolen myötä. Minä tulkitsin asian niin, että nainen ei pysty uskottavasti hoitamaan kirkollista virkaa. Ja kyllä, olen ollut tämän ko. kirkkoherran kanssa tekemisissä joskus menneisyydessäni. Mukava ihminen. Ja sitten kirkko vielä ihmettelee miksi ihmiset jättävät kirkon kuin uppoavan laivan..

Mutta ei ihan kaikki ole perperistäkään.

Eräs kotikaupunkini herrasmies auttoi sateisena iltana helsinkiläisnaista puhjenneen renkaan kanssa. Koska naisen autossa ei ollut vararengasta, eikä rikkoutunutta voinut paikata, kyseinen herra tarjoutui hakemaan uuden renkaan tilalle ja vaihtamaan sen, jotta nainen pääsisi hautajaisten muistotilaisuuteen. Hienoa työtä, antaa uskoa siihen että maailmassa on oikeasti hyviäkin ihmisiä jäljellä.

Ja entäs sitten tämä? Taas ihailen noita jo aiemminkin mainitsemiani Anna ja Toivo-nukkeja. Ja aion  marssia lähimpään Unicefin kauppaan Toivon hakemaan. Ja ehkä pari Annaakin kummitytöille joulupukin konttiin. Mahtavaa että maailmassa on vielä ihmisiä, jotka auttavat pyyteettömästi. Omalta kohdaltani kun kaikki jää aina vaiheeseen (Vaaka-tilkut, Apupuput...).